Сготви си здраве ще радва гостите на FoodTech с автентични храни

Сготви си здраве ще радва гостите на FoodTech с автентични храни
25 февруари 2015
За трета поредна година Сдружение Устойчиво общество ще участва в изложението FoodTech на Пловдивския панаир. Организаторите на фермерските пазари Хранкооп ще представят работилницата Сготви си здраве, където ще бъдат демонстрирани техники на приготвяне на различни местни чисти храни.


От 4 до 8 март в 11 палата на Панаира на щанда Сготви си здраве ще бъде представена автентичната продукция на няколко изтъкнати кулинарни занаятчии и фермери.

Един от тях е Богдан Богданов от Стара Загора, който замесва хляб по древна рецепта с жива мая и изворна вода. През 2014 година той бе обявен за Живо съкровище на ЮНЕСКО заради умението му да прави автентичен хляб. Още хляб с квас ще бъде представен от най-новата занаятчийска фурна в Пловдив - Дон Батон и Хлебна къща – Пловдив.

Автентични колбаси и деликатеси без добавени консерванти, закваски, пълнители, оцветители и соя ще бъдат представени от Жика. Фермерско козе сирене и кашкавал ще можете да опитате на щанда на сем. Кадиеви от село Искра, Първомайско. В малката им семейна ферма Халалица Мария и Георги отглеждат около 200 кози от породите Бяла българска млечна и Тогенбурска и приготвят млечните продукти по стара ръчна технология.

Тази година събитието е със специален фокус към младите хора, за да ги мотивира за професионално развитие в областта на традиционните хранителни технологии и социалното предприемачество. Специалната програма от демонстрации и обучения ще се проведе през всички дни на изложението, като на 5 и 6 март тя ще бъде насочена конкретно към студентите и младите хора, които търсят развитие в традиционното производство на храни.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098