Болница за плюшени мечета

Болница за плюшени мечета
25 февруари 2015
28 февруари е международния ден на редките болести, който тази година ще протече под мотото "Ден след ден, ръка за ръка". По този повод, точно в 11:00 пред Болница Тракия-Парк, медицински специалисти, студенти, социални работници, родители и пациенти с редки заболявания ще пуснат в небето десетки балони в знак на подкрепа и съпричастност.


Това ще даде и старт и на Болницата за плюшени мечета, която Сдружение Самаряни и партьори организират вече пета поредна година. На събитието са поканени всички деца на възраст от 3 до 7 години и техните "заболели" плюшени играчки.

Под формата на игри и забавления децата разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с "лекарите" (различни специалисти и студенти по медицина), получават съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това ще позволи да бъде намалена тревогата, свързана с посещение на лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098