Откриване на Аул Бага-Тур

Откриване на Аул Бага-Тур
8 октомври 2015
След цели 15 години усилия, Аул Бага-Тур Стара Загора е факт. Аулът (в превод "военно укрепление") представлява комплекс за занимания разгърнат на 3 дка в рамките на Зоопарк Стара Загора. Откриването ще е на 18 октомври.


Програмата включва:
- 11:00 - Официално откриване
- 11:30 - Спектакъл на Бага-Тур
- 12:00 - Демонстрация на детска група Хуни, обучаващи се в Аула
- 12:30 - Безплатни занимания за всички гости и запознаване с предстоящата дейност на центъра

Основната идея е посетителите да имат жива връзка с миналото ни, докосвайки се до древната ни история практически. За целта има изградени терени за стрелба с традиционен лък, фехтовка с меч и щит, хвърляне на копие, езда, въртене на бич, експозиция на старинно облекло, въоръжение и др. В Аула ще има график за работа с редовни групи разделени по възраст и съответно дисциплини за тези, които желаят да навлязат в същината на "старинните умения".

Ще бъдат организирани свободни открити уроци и курсове по традиционни занаяти, обичаи и владеене на прабългарски оръжия. Освен това ще функционира и като атракцион за посетителите на зоопарка. Всеки, който иска да усети допира с коня може да го направи с разходка върху гърба му, да постреля с прабългарски лък, а след това да продължи да разглежда зоопарка.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.