Kavarna Rock 2015

Kavarna Rock 2015


26 - 28 юни 2015
Традиционният рок празник в Каварна този юни се очертава доста силен. Напълно нормално – Kavarna Rock празнува десет годишен юбилей и макар да премина през различни трансформации, продължава да се случва всяка година. Лятно и шумно.


Фестът е двудневен (27 и 28 юни), а хедлайнерите и в двата дни не са случайни. Вратите на Стадион Калиакра обаче, ще бъдат отворени още на 26 юни в 16:00 за голямата битка Kavarna Rock Battle Of the Bands. На сцената ще забият осем млади рок банди, от които публиката ще избере две. Едната група победител ще бъде удостоена с възможността да открие вечерта на 28 юни, броени часове преди излизането на самите Twisted Sister. Освен адреналин и положителни емоции бандата ще получи добър старт в музикалния бизнес със запис в професионално звукозаписно студио. Вторият победител ще открие вечерта на 27 юни и ще се сдобие с материална награда от фестивала.
Хедлайнер на първата фестивална вечер (27 юни) са готик метъл лидерите от Холандия Within Temptation. Групата идва в България като част от световното си турне Hydra World Tour, което се отличава с огромна видео стена, заемаща цялата сцена. През 2014-а групата спечели наградата за най-добра група на живо на наградите на Metal Hammer Awards. На сцената на 27 юни ще се качат още немската хард рок банда Unisonic (за първи път в България), американските пауър метъли Kamelot (чиито нов албум излезе преди броени дни ), както и симфо метъл бандата Delain. Хедлайнер на втората фестивална вечер (28 юни) са американските хеви метъли Twisted Sister, които са се качвали на сцената на Kavarna Rock през 2006 и нямат участие на друга голяма сцена в България. Освен тях ще чуем още Hammerfall – пауър метъл ветераните от Швеция създадени през 1993 от Оскар Дроняк. За първи път в България ще свирят групите UFO и Candlemass. UFO е английска хеви метъл и хард рок банда, създадена през 1969 от певецът Фил Мог, китарисът Мик Болтън, басистът Пийт Уей и барабанистът Анди Паркър. Световният успех идва през 1973-а година, когато към групата се включва Майкъл Шенкер от Скорпиънс, тогава едва на 18 години. Candelmass е влиятелна шведска метъл група създадена през 1984-а година в Стокхолм от фронтмена, композитор и басист Лейф Едлинг и барабаниста Матз Екстрьом. През януари 2013г., Candlemass е определена за най-великата шведска рок група за всички времена от най-голямото скандинавско рок списание Sweden Rock Magazine.


· Варна
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.