• Дни на японската култура в България 2015

  5 септември 2015 - 29 ноември 2015
  Концерти с традиционни японски инструменти, театър Но, демонстрации на бойни изкуства, лекции и японско кино ще ни накарат да опознаем още по-отблизо културата в Страната на изгряващото слънце.
 • Пловдив Джаз Фест

  2 - 6 ноември 2015

  Виктория и Якоб ще имат екстра компания на феста – през следващата седмица, от 2 до 6 ноември, джазът ще топли всяка вечер с различно име. Ето ги останалите големи концерти (от 20:00 в Дома на културата) плюс допълнително.


 • Варненската опера гостува на софийска сцена

  15 - 17 октомври 2015
  В средата на октомври екипът на Държавна опера Варна гостува на сцената на Софийска опера и балет с трите си най-нови постановки, представени от именити диригенти и солисти - историческата драма Андре Шение, романтичната драма Адриана Лекуврьор и комичната опера Дон Паскуале.
 • Фестивал на Жълтите павета

  9 - 10 октомври 2015
  Летните градуси може да са далече, но за емоцията още има шанс – фестивалът Жълтите павета ни носи кубински джаз и фламенко от четири латино­американски групи, които досега не са стъпвали в България.
 • Пиано Екстраваганца

  25 септември 2015 - 5 октомври 2015
  Класика от различни епохи, изпълнена от музиканти от близо и далече върху зебрата на пианото – хубаво е, че имаме и такъв фестивал.
 • Ратха Ятра

  18 септември 2015
  Или "процесия с колесница" в превод от индийски. С малко повече думи това е традиционен празник, който казва "ура" за любовта и единството и тези дни е в София.
 • One Dance Week

  17 октомври 2015 - 1 ноември 2015
  Всяка година Пловдив, става домакин на фестивала за съвременен танц и пърформанс One Dance Week.
 • DA Fest

  15 - 19 септември 2015
  DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия в София, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи, и други интердисциплинарни форми.
 • Нощ в Пловдив

  11 - 12 септември 2015
  Нощ се спуска за единадесети път над Пловдив. Събитието оставя светнати до късно лампите в музеи и галерии и идва със списък от 100 точки за танц, пърформанс, театър, партита и изложби, разделени в пет модула. Потегляме към тепетата на 11 септември (и се прибираме на 13-и), но вече сме готови с картата и жокерите – за да си запазите отсега възглавница в града.
 • Аполония 2015

  28 август 2015 - 5 септември 2015
  Другото име на Созопол е Аполония, както помнят и камъните по улиците му. Но сега думата ни е за Празниците на изкуствата, които се задават от ъгъла – между 28 август и 5 септември градът събира в шепата си най-доброто от музиката, театъра, киното, литературата и визуалните ни изкуства през годината. Правим лист с акценти, останалото – на брега.
 • Моцартови празници

  13 - 16 август 2015
  Този фестивал е с по-къс живот, 11 години, но му даваме няколко екстра звездички заради локацията – провежда се в комплекс Риу в Правец, в който има езеро мираж и чист като сълза басейн с планинска гледка.
 • Банско Джаз Фест

  7 - 13 август 2015
  С 18-те си години история, този фест е ветеран в джаза. Всяко лято по това време централният площад в Банско се пълни с музикални инструменти, донесени от разни точки на света, и хора, дошли да ги чуят в действие.
 • Беглика Фест 2015

  27 - 30 август 2015
  Много планински фестивали имаме вече, не можем да се оплачем, но Беглика пази добре титлата си на най-масивен. Сега навършва първите си седем с четиридневна ваканция край язовир Голям Беглик в Родопите, в която няма да ви липсва нищо – от музиката до тайландския масаж.
 • Spirit of Burgas

  7 - 8 август 2015
  Spirit of Burgas тази година се върти около двойката – два дни (7 и 8 август), две сцени и два хедлайнера от страната на Кралицата, които не сме се и надявали да срещнем по шорти у нас. Роби Уилямс и Kasabian – не че подценяваме другите гости, но ако ще вадите две стотачки за феста, причината е в тях.
 • Transfiguration Festival

  6 - 9 август 2015
  Transfiguration Festival ще ни преобрази като планински въздух – между 6 и 9 август оставяме града зад гърба си и отиваме на село за четири дни и нощи с музика, спорт, работилници и лекции. Локацията е на 28км източно от Гоце Делчев, до село Долен.
 • Vola Open Air 2015

  24 - 25 юли 2015
  Връх Околчица в природен парк Врачански Балкан приютява няколко диджеи от Великобритания и куп родни музиканти.
 • Вагнеров фестивал

  4 - 9 юли 2015
  За трета година Операта затваря сезона с Вагнер и Пръстенът на нибелунга. Четирите части Рейнско злато,  Валкюра, Зигфрид и Залезът на боговете ще гледаме между 4 и 9 юли.
 • Bansko Beat

  10 - 11 юли 2015
  Никога не отказваме музика и игри, затова се отправяме към Банско, където между 10 и 11 юли ще се проведе фестивалът Bansko Beat.
 • Sofia Welcomes The Streets Of London

  29 юни 2015 - 7 юли 2015
  Уличната атмосфера на Сохо, Камдън Таун и Шордич вече се носи над София като бриз с аромат на летни джин коктейли. Всички сме чули за лондонските бъскъри, които девет дни ще свирят пред девет бара в града ни, но от нас да знаете, че числото на музикантите току-що набъбна от 9 на 11.
 • Wrong Fest

  20 - 21 юни 2015
  Фестивалното лято е една идея по-силно, откакто го има това събитие във Войнеговци – два дни (20 и 21 юни), организирани под конец (или под тежка жица по-често).