Етно арт фестивал ЕдинЕние

Етно арт фестивал ЕдинЕние


17 - 19 август 2012
От 17 до 19 август Двореца в Балчик ще е домакин на етно арт фестивала ЕдинЕние, който обединява артисти от различни жанрове, националности, етноси, култури и вярвания.


Целта на Единение е да послужи за пример на обединение на хора от всяко едно ниво и област на общуване. Защото създаването на изкуство е много лично усещане и преживяване и в същото време то радва, вдъхновява и прави щастливи милиони хора, убедени са организаторите.
В първия ден на феста Мариус Куркински ще представи свой спектакъл, създаден специално за проявата в Двореца, със специалното участие на Теодосий Спасов.
Българската група Ла Мигра, заедно с Нейчо Петров-Реджи, ще изпълни парчета, с характерната за тях смесица от етно, джаз и фюжън.
Иван Шопов- Balkansky ще представи новия си албум Оренда заедно с Теодосий Спасов. Талантливият млад музикант е едно от най-успелите ни имена на електронната музикална сцена.
Гост на фестивала във втория ден ще бъде турският танцьор и хореограф Зия Азази. Той ще покаже своя популярен в Европа проект Dervish in Progress под водопада в Двореца, на специално изградена сцена във водата.
Група Якпаре ще представи вдъхновяващ суфи концерт, заедно с известната хореографка и балерина Су Гюнеш от Турция. Любителите на етното ще видят и майсторите-инструменталисти от турското Таксим трио. Гост в последния ден на арт проявата ще бъде Дивна Любоевич от Сърбия. Заедно с пет членния хор Divna Melody, тя ще огласи живописното пространство на Двореца със сръбска, българска, руска и византийска православна църковна музика.
Цената на билетите за всеки от дните е 10лв и ще се продават на място.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.