Международен арт фестивал Без граници 2013

Международен арт фестивал Без граници 2013


13 - 15 септември 2013
Изпращаме лятото с най-приятния фестивал за етно музика. През 2013 се навършват 10 години от първото му издание, а всички се надяваме да стане и ежегоден. По случай юбилея, участие в арт форума ще вземат участници от рекорден брой спрямо миналите издания страни, общо 30. Тази година Без граници се провежда и на ново място. Локацията е сменена с цел по-добър достъп на чуждестранна и българска публика. Още една новост е провеждането на паралелни събития в курортен комплекс Албена и град Мангалия в Румъния. След приключването на традиционния арт пленер за художници и фотографи, ще се състоят две изложби, които ще се проведат съответно в двете страни.


Безспорно, основния акцент в програмата са концертите. И тази година те са с вход свободен и започват в 19:30 и в трите фестивални дни. Първата вечер ще чуем малтийците Трания и тяхната джаз, рок и реге музикална симбиоза. Изключителен интерес предизвикват финландците Trollfolk, които смесват на пръв поглед несъвместимите фолклор, рок, джаз и пънк. Арт фолк на тамбура и етно амбиент пък ни очакват от Валери Димчев Трио и група Амбиент Фолклор. Втората вечер е с още по-силна селекция. Пръв на сцената ще се качи световно признатият суфи мистик Латиф Болат. Ще чуем и електро келтска музика в изпълнение на френската група от Бретан – Плантек. Вълшебниците от Кайно йесно слонце ще ни потопят в хипнотичните им ембиънт композиции, а IRe ще ни посвирят фолк блус от земите на Орфей. Последният ден също не отстъпва по отношение на стиловото многообразие. Много екзотичен и весел е квартетът Елика & Соло, събрал в едно сенегалец и шведка. Литовците Marga Muzika впечатляват с пеенето на няколко езика, а унгарците Fabula Rasa съчетават по уникален начин цигански, келтски, еврейски и балкански мотиви.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081