SM&RT: Музика със субтитри и изкуство

SM&RT: Музика със субтитри и изкуство


12 - 22 май 2012
Музикален фестивал, но не съвсем – това ни очаква от 12 до 22 май в концертната зала на Централния военен клуб. А “не съвсем”, защото SM&RT фестът е анаграма от subtitled music and art – всяко от събитията е придружено от обяснителен текст, който насочва аудиторията към акцентите в изпълнението. Определено звучи необичайно.Трансформация на градска среда
Пианата, които дарихте на галерия Модо и сдружение Трансформатори, вече можете да видите и дори да посвирите на тях. Разбира се, сега са неузнаваемо преобразени от симпатягите Трансформатори (и още куп млади български дизайнери като работилница Пункт, Магдалена Митева, Викенти Комитски и Dssy Mssy) и са пръснати из любимите ни открити зони в столицата – градинката пред Народния театър, тази до НХА, Докторската и още осем локации. Идете да ги разгледате – сигурни сме, че всяко “предрешено” пиано ще докосне струна във вас.

Концертите

Международната палитра участници е залог за разнообразна програма. Вечерите във Военния клуб ще са тематични – например Шубертова (13 май, 20:00) и Дворжакова (16 май, 20:00). Във фокуса на изданието са Дебюси и Рахманинов в изпълнение на Андрю Бронуел и Ружа Семова на Bоsendorfer, а професионалистите знаят, че това е нещо като ролсройсът на роялите. Съботно-неделните матинета пък ще са посветени на Концертите на възглавници (11:00), на които спокойно можете да заведете децата си – за тях има осигурени 150(!) възглавнички, цветни моливи, хартия и подаръче от Little Owl. Как да не заобича човек класиката?!

В началото ще бъде словото
Преди часовете, обявени за концертите, ще се състоят разговори със солистите. Намислете си въпроси към музикантите и ще можете да се включите в своеобразните интервюта час преди началото на изпълнението. Подобно, но по-свободно ще протичат и Музикантските срещи всеки ден от 14:00 в Музикалната зала на Военния клуб. Следете modo.bg за списък с дискусиите.
Предвидени са също и работилници за най-малките, организирани от студентите по Дизайн за детска среда от НХА. Децата ще творят в зала 1 на Военния клуб на 13, 19 и 20 май от 13:00 до 17:00.

Билети за всеки от концертите, на цена 30 лева единичен и 50 лева двоен, можете да закупите от мрежата на Eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.