Австрийски музикални седмици

Австрийски музикални седмици


4 - 19 април 2013
Безпрепятственото пресичане на граници става възможно за седемнайсети път и то по най‑изискания и полезен за душата начин. Австрийските музикални седмици са традиция в столицата (както и в още няколко български града), с която не бихме се разделили лесно.
От 4 до 19 април ще се радваме на майсторски класически и джазови концерти, осигурени от любезното партньорство на двете страни-виновници Австрия и България.


Класно
Откриването на Седмиците е на 4 април със Софийска филхармония (зала България, 19:00). В програмата ще чуем Брамс, Шьонберг, Гатермайер и Брух, а солист ще бъде Антон Сороков, един от най-популярните австрийски симфоници. Ансамбъл Силуети (кларинет, цигулка, виолончело и пиано) ще ни предложи музика както от Хайдн и Моцарт, така и от Константин Илиев и Васил Казанджиев (Камерна зала България, 9 април, 19:00). Ако пък предпочитате вокали в акомпанимент на пиано, не пропускайте камерния концерт на мецосопраното Катрин Хубингер и пианистката Мария Червенлиева в Камерна зала България на 12 април от 19:00.

В джаза
За тези, които са настроени по-експеримен­та­торски Австрийските музикални седмици предлагат и джазови концерти. Първият такъв е на ансамбъл Nee (саксофон, валдхорна, клавишни) в Sofia Live Club (5 април, 20:00). С доста богата програма идва и квартет eXtracello – четирима челисти, плюс глас – които са подготвили интерпретации от Гершуин до Джими Хендрикс (Камерна зала България, 6 април, 19:00).
· Пловдив · Варна · Бургас · Стара Загора
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.