Беглика Фест 2015

Беглика Фест 2015


27 - 30 август 2015
Много планински фестивали имаме вече, не можем да се оплачем, но Беглика пази добре титлата си на най-масивен. Сега навършва първите си седем с четиридневна ваканция край язовир Голям Беглик в Родопите, в която няма да ви липсва нищо – от музиката до тайландския масаж.


Музика
Програмата на фестивала пакетира акустичен и електронен звук за всяко ухо. Първият хедлайнер – австрийският диджей dunkelbunt (точно така, с малки букви се пише) ще пуска електросуинг, създаден за кикове и въртеливи движения. Следващото подчертано име е това на румънеца Argatu, познат повече от експерименталната банда Subcarpati, който смесва фолклора на страната си с дъбстеп и хип-хоп бийтове. Списъкът нататък включва Ирина Жекова-IRe, Meszecsinka, Killo Killo Banda, Surbahar Live Band, Anai Balrad, Sacral Voices, Soulfia, Kosta Kostov и още толкова.

Работилници
Музиката и танците вече не са достатъчни за фестивал, затова и Беглика ще запълни оставащите ви свободни минути с водни спортове, циркови кръжоци по жонглиране, въртене на пой, въздушна гимнастика и бънджи ластици. Няма да ви пуснат да си тръгнете и без да научите нещо – ще има уроци по изработване на бижута, сувенири, кукли, сапуни, месене на хляб и сурови сладкиши, калиграфия и свирене на гайда (за последното трябват здрави гърди, сещате се). А за да се познава отдалече кой е бил в Родопите тази година, на място ще правят временните татуировки с къна – по правилото на тази техника, ако изографисате ръцете или краката си, татусите ще издържат до края на лятото (върху гърдите и гърба живеят само десетина дни).

Практики

Първо за ума и тялото – софийският център Мандала се пренася в Родопите, за да не изоставаме с класовете по йога и връзката със себе си. Интересни експерименти със сетивата пък ни дават от Театър на Сетивата, които издигат свое пространство-лабиринт в гората – едно място, в което никой няма идея какво може да се случи. По време на целия фестивал, Космосът – и най-вече Луната и Слънцето – ще са на един поглед разстояние през монтираните телескопи, а лекциите по минералотерапия и тайлайндски масаж се заричат да ни върнат концентрацията, усета към детайлите наоколо и добрите вибрации. Който успее да опита от всичко, е бог.

Беглика Фест е край язовир Голям Беглик в Родопите, от 27 до 30 август

Билети от
ticketlogic.bg
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.