Варненската опера гостува на софийска сцена

Варненската опера гостува на софийска сцена


15 - 17 октомври 2015
В средата на октомври екипът на Държавна опера Варна гостува на сцената на Софийска опера и балет с трите си най-нови постановки, представени от именити диригенти и солисти - историческата драма Андре Шение, романтичната драма Адриана Лекуврьор и комичната опера Дон Паскуале.


Събитията започват на 15 октомври от 19:00, когато столичани ще могат да се насладят на историческата драма Андре Шение от Умберто Джордано. В ролята на френския поет влиза Бойко Цветанов, а в ролите на Жерар и Мадалена му партнират Венцеслав Анастасов и Димитринка Райчева. Диригентската палка е поверена на Борислав Иванов, режисурата е дело на Кузман Попов, а костюмограф е Ася Стоименова.
Гастролът продължава на 16 октомври с романтичната драма Адриана Лекуврьор от Франческо Чилеа. В главните роли са Цветелина Василева, Иван Момиров, Даниела Дякова и Иво Йорданов, а диригент е Вилиана Вълчева. Постановката е копродукция с Македонската опера и балет.
Последната постановка - комичната опера Дон Паскуале от Гаетано Доницети е на 17 октомври. В главните роли ще чуем Евгений Станимиров, Ирина Жекова, Свилен Николов и Георги Султанов. Диригент на операта е Светослав Борисов, режисьор Кузман Попов, а костюмограф е Елена Иванова. Постановката е копродукция с Театро Комунале - Модена. Събитията се осъществяват с медийната подкрепа на Българското национално радио.

Билети на касата на Софийска опера и балет и на ticketportal.bg.
Също така може да закупите билети на цена от 30лв за трите заглавия от гастрола само от 12:00 на 12 октомври до 18:00 на 15 октомври на касата на Операта.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.