Водна кула арт фест 2017

Водна кула арт фест 2017


21 - 22 юли 2017
От 14 до 23 юли десет артисти с разнолико портфолио ще живеят и работят зад затворени врати в споделена къща в Бояна или железопътното депо на Подуене. Не звучи като събитие, на което сме поканени, но работата от тази резиденция излиза наяве и пред нас – на 21 и 22 юли Водна кула събира site-specific (вдъхновени от конкретното пространство) инсталации, пърформанси и обекти, с които тази година фестивалът пише нова глава по пътя към биенале през 2018. Обикаляме сега местата на хартия и отбелязваме артистите, чиито работи можем да видим в двата дни от 18:00 до 23:30.


ОКИ ИСКЪР - 21 юли
Рен Чиен, Чай Чинг и Шен Юн от Китай редят колективна изложба с видео, фотография и инсталации с общ фокус върху 10-годишно изследване на реки, езера и водни басейни от целия свят. Проекта си там представя и Йоханес Герард от Холандия – визуален артист с три десетилетия стаж в скулптурата, инсталациите, фотографията и печата, който тепърва опознава пространството на най-стария културен дом в София. За десерт слушаме електро-амбиент звук от сърбите Ponton и джем сесия, за която следим подробности на страницата на фестивала.

ДЕПО ПОДУЯНЕ - 22 юли

Буто е японски танц от 50-те, който гледа на движението като "начин за въздействие върху съзнанието". Хореографията се ражда на място пред нас от японския артист Харука Томацу, подготвила за депото видеа и фотографии с акцент върху танца й. Още няколко работи изследват пространството от различен ъгъл: Марико Хори (Япония/Сърбия) поглежда към необикновеното в ежедневните детайли, като позиционира предмети от бита в среда, която не е свързана с употребата им; Ана-Мария Богнер от Австрия подготвя инсталация с "намерени" обекти, които трансформират средата, а Серена Чокър от Австралия се среща с публиката и насочва вниманието към връзката ни с промяната и това как тя се отразява на нашата привързаност към конкретно място. Локомотивното депо става дом и за интерактивна инсталация на Марина Москаленко от Украйна (с концепция зад тъмна завеса), и за проекта на звуковия дизайнер Пиер Тардиф от Франция, който събира накуп "музика, наука и художествени творби".

Водна кула арт фест е на watertowerartfest.com и facebook.com/watertowerartfest

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098