Споделете музиката в двореца Врана

Споделете музиката в двореца Врана


11 - 15 юли 2018
Допълнителни паркоместа и повече късни автобуси обратно към града са грижите от Общината, които подпомагат пълното ни отпускане по вълните на класиката, фолклора и филмовите саундтраци в Споделете музиката в двореца Врана – лятната авантюра на Софийската филхармония, която завзема царския парк-музей между 11 и 15 юли.


11 ЮЛИ
35лв (или 50 за ВИП) ни пазят място пред сцената за James Bond Live in Concert, в който парчета от филмите за Агент 007 запяват на нов глас. На шест гласа всъщност – тези на Милица Гладнишка, Рут Колева, Криста, Ягода Тренева, Боби от Der Hunds и Живко Станев. Започват в 20:00 с подкрепата на четиричленен бенд и маестро Найден Тодоров, но ние се материализираме там час по-рано, за да видим и фотоизложбата 90 години Софийска филхармония, която открива фестивала.

12 ЮЛИ
Руски танц на Чайковски, Валс на куклите на Шостакович, музика от филмите Усещане за жена и Списъкът на Шиндлер, виртуозни интерпретации на мелодии от света и от нашия фолклор. Всичко това потича от гласните струни на Нели Рангелова, Вера Гиргинова и пакистанката Сайра Алтаф и инструментите на Стунджи, Борислав Йоцов, Недялко Недялков и големите герои на вечерта – Quarto Quartet. Началото е в 20:00, билетите – от 20 до 50лв.

13 ЮЛИ
Да свирим на оркестър. Какво работи диригентът? е въпрос, който получава отговора си на ателието за малки и големи, стартиращо в 17:00. По 10лв е входът и за него, и за детско-младежкия концерт Пълнолуние, който изгрява още в 19:00, за да затвърди тъкмо акумулираните знания с нагледен пример. Продукцията е на Фортисимо Фамилия, които забъркват Юлиан Вергов, Ангел Ковачев, Илиана Коджабашева и маестро Павел Златаров в приказна история за вампири и нощни приключения.

14 ЮЛИ
Ансамбъл Славяни и момичетата от формация Bella Voce комбинират вокални сили в концерта Музика под звездите, в който централна роля играят откъси от операта Дон Жуан, а също и от купчина мюзикъли като Уестсайдска история, Цигулар на покрива и Фантомът на операта. Има и бонус: изненадващи интерпретации на тройка емблематични произведения от българския фолклор – всичко за 12-50лв, с начало в 20:00.

15 ЮЛИ
За финал домакините от Софийската филхармония придърпват към себе си двойка задгранични таланти: британския диригент Крис Маккракен и германския гост-солист и виртуозен китарист Кристиян Райхер. След 20:00, срещу 12-50лв, те ни сервират увертюри на Верди и Чайковски, една Менделсонова симфония и най-известния концерт за китара и оркестър на Хоакин Родриго – Аранхуес.

Споделете музиката в двореца Врана е от 11 до 15 юли
Билети от eventim.bg и касата на зала България


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.