Новогодишен музикален фестивал

Новогодишен музикален фестивал


14 декември 2019 - 1 януари 2020
Навън декември щипе, когато влизаме на топло в НДК, кино Люмиер и театър Азарян за празнична класика, фолклор, балетни спектакли, опера и записи от 14 декември до 1 януари.


Хорът на Ваня Монева хармонизира долно и горно до за фолклорна и поп музика в първия ден, а Зала 1 притихва за Респиги, Росини, Боси и Педрани на 15 декември, когато на сцената разопакова инструментите си миланският камерен оркестър Ла Скала. Фестивалът става повод за пианиста Живко Петров да стегне панделката на най-новия си албум Ten за пръв път на живо в кино Люмиер. Операта Евгений Онегин от Чайковски пък върви с гласовете на Красимира Стоянова, Атанас Младенов и Виолета Радомирска и с размаха на диригента Павел Балев. На 23 декември композиторът Петър Дундаков ни вика в театър Азарян за произедението си Песента на вятъра - цикъл за струнен оркестър и флюгелхорн, в който са вплетени импровизации, мултимедия и филм. Няколко дати се посвещават на оперния певец Николай Гяуров, когото гледаме от екрана в концертния запис на операта Атила от Верди и документалния филм за него от 2006, Неизвестното за световноизвестния.
програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098