180° Laboratory for Innovative Art

180° Laboratory for Innovative Art


23 - 29 юли 2022
Български и международни артисти се отбелязват по различни локални точки и си говорят на един език за няколко дни, в които плетат взаимна креативност и иновативност в общо преживяване стил 180°. Изкуството и културата в обществото са фокусът на работилниците тази година, така че поглеждаме отблизо интерпретацията в пърформанси, за които влизаме с вход свободен.


На 23 юли откриват софийските училища по изкуства, като споменават експеримент с отворен край, и това ще ни хвърли при всички останали участници от фестивала.

На 25 юли в общата тема се завъртат танцьорката Леа Буркарт от Германия, комбото дигитални и пърформанс артисти Кети Маринова и Стефан Прохоров от България и композиторът Андреас Едуардо Франк от Швейцария. Последният обича да спъва реалното, виртуалното, музиката, пърформанса, видеото и театъра и да ги сблъсква в едно пространство, докато си играе с комедията и нихилизма на място.

На 26 юли идват режисьорът Ксения Равина от Германия, българката Марион Дарова, която извежда хореографията, и композиторът/продуцент Ян Брауер, който обича дикомпозицията, свързвайки ситуации и фигури на пластове, за да създаде изцяло нова вселена.

Лабораторията за студенти и млади професионалисти търси, намира и среща студентите с американката Ребека Лоурънс, която застава зад контрабас, Якобо Ребледильо вдига лъка на своята виола от Испания насам, Ребека Блау репетира за своята флейта, която лети от Швейцария, а българките Мария Табакова и Ирина Стоянова отговарят за стъпките на танца по ритъма на музиката до визуалния артист Гергана Иванова, която облича всичко това в картина.


Всички дати, пърформанси и участници са на тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.