100 стола

100 стола


14 юли 2022 - 1 октомври 2022
100 стола поникнаха на хълма над улица Будапеща 1 между 14 и 17 юли. Пространството се преобрази със зеленина, сцена за събития и множество стари столове, спасени от жилища, складове и мазета и изрисувани от талантливи визуални артисти. Новото кулурно убежище продължава да кипи от музика, танци, изобразително изкуство и кино до края на лятото.


До неотдавна локацията имаше съвсем различен облик: задният двор на БАН бе изоставен от години, а съседната градинка бе подвластна на цял батальон подивели бурени. Хаотичният характер на хълма обаче вече е в миналото. Днес озеленен, реновиран и снабден с платформи за сядане, той е епицентърът на градските събития с вход свободен.

През предходната седмица към улица Будапеща ни влечеше комбинация от видео инсталации, скулптури, рисуване на графити на живо (а сред артистите фигурират големи имена в българската стрийт арт култура като GLOW, Алекси Иванов и ТОЧКА СПОТ) и концерти в разнообразни стилове. Добрата новина е, че събитията не спират чак до октомври.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.