• НE фест

  15 - 30 септември 2014
  Въпреки категоричното отрицание в наименованието си, авангардният софийски НЕ фест, който дебютира миналата година като арена на независимо експериментално изкуство от цял свят, се завръща с второ издание и още по-категоричен апел за сливане на границите между отделните жанрове и свобода на творческия процес.
 • 180°

  7 - 9 август 2014
  Фестивалът 180° комбинира класическа и съвременна камерна музика, по един нестандартен и неочакван начин, както подсказва името му. Събитието ще протече в рамките на три дни: 7, 8 и 9 август, предлагайки интересна музикална програма за всеки от дните на още по-интересни места в столицата. Сред музикантите, участващи в 180°, срещаме международни артисти, свързани с Ensemble Modern, Pina Bausch Theatre Wuppertal, European Union Youth Orchestra, London Symphony Orchestra, Kremerata Baltica, Experimentalstudio SWR и др.
 • Gothic fest Sofia 2014

  25 - 26 октомври 2014
 • 25 години свобода

  12 - 15 юни 2014
  Свободата и сладка. И трудна. Пристигна тук преди 25 години и все още не успяваме истински да я прегърнем, а още по-малко – да я обуздаем. Този месец обаче е време за малък, но пък изпълнен с много поезия, музика и разговори празник на свободата в Полския институт, Чешкия културен център, Софийския университет и Борисовата градина. Празник на свободата от авторитаризма и комунизма, чийто призрак твърде дълго броди из Източна Европа.
 • A to JazZ

  27 - 29 юни 2014
  Най-важните елементи на традиционно градско забавление A to JazZ са ясни – поляна, сцена, джаз и танци в жаркия следобед и прохладната нощ. Така ще бъде и тази година, защото A to JazZ се завръща в тридневен формат (27-29 юни) и със силен латино елемент.
 • Софийски Музикални Седмици [2014]

  18 май 2014 - 30 юни 2014
  45-ите Софийски музикални седмици са заели местата в културния ни календар за месец май и юни. С риск да бъдем многословни, просто изброяваме някои от акцентите в тазгодишното издание.
 • Дома Арт Фест 2014

  30 май 2014 - 8 юни 2014
  В съвременна Русия се случват доста повече неща, отколкото виждаме по новинарските емисии – доказателствата ви очакват във второто издание на международния фестивал Дома арт фест (30 май – 8 юни), фокусирал се тази година върху популяризирането на утвърдени и млади руски артисти от областта на визуалните изкуства.
 • BeerRelation

  12 - 15 юни 2014
  Хубавото (и почти лятно) време, музиката в парка и бирата са неразривно, съдбовно свързани. Тези свети елементи са залегнали в основата на тридневния фестивал BeerRelation, който окупира Южния парк между 12 и 15 юни, гарантирайки целодневно забавление тип ”три дни яли, пили и се веселили”. Какво повече ни е нужно?
 • 100 години Борис Христов

  17 април 2014 - 29 юни 2014
  Наричат го Царят на басите, а в историята името му се споменава единствено с възторг. Тази година се навършват 100 години от рождението на големия оперен певец Борис Христов и по повода по света и у нас се случват поредица чествания, конференции, изложби, прожекции и не на последно място концерти, които припомнят една забележителна и славна сценична кариера.
 • Международен конкурс Vivapiano

  24 - 27 април 2014
  Международен конкурс за клавирна музика, основан от Даниела Дикова и вдъхновен от делото на изтъкнатия български клавирен педагог Андрей Стоянов. Конкурсът е предназначен за пианисти-непрофесионалисти и има за цел да oкуражи всички, които се занимават с пиано, но не са избрали това занимание да стане част от професионалния им живот.  ​
 • Австрийски музикални седмици [2014]

  8 - 28 май 2014
  Австрийските музикални седмици в България (София, Пловдив, Кюстендил, Русе, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Перник) ще се проведат за 18-ти пореден път. Tози път мотото е 1814-1914-2014: Бунт на чувствата. Романтика и Експресионизъм.
 • Дни на отворените врати - Френски институт

  23 - 27 април 2014
  Обичаме френската култура поради ред причини – кино, мода, литература, музика, архитектура, кухня. И няма нищо чудно в това, че Дни на отворените врати на Френския институт в София между 23 и 27 април, са подчертани с дебела черта в тефтера.
 • ppIANISSIMO

  3 - 6 април 2014
  Фестивалът за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO ще отбележи своето 17-о издание между 3 и 6 април в Студио 1 на Българското национално радио.
 • Европейски музикален фестивал 2014

  12 март 2014 - 12 юни 2014
  Тази година заедно с пролетта в София ще настъпи времето на класическата музика. Новото издание на Европейски музикален фестивал започва на 12 март и ще се разпростре в рамките на три месеца с повече от 20 вълнуващи музикални събития.
 • Brazzobrazzie 2014

  7 - 8 март 2014
  Макар че това е едва третото му издание, вече приемаме фестивала BrazzoBrazzie за неотменима част от музикалната ни пролет. И тази година няма да е различно – фестивалната атмосфера идва на 7 и 8 март с фънк, джаз и много, много шумни, нежни и мелодични брас секции.
 • Vintage Festival

  29 - 30 ноември 2013
  Повечето хубави неща в живота пристигат внезапно, гръмовно, а инструкции за употреба няма. Така е с бебетата, гаджетата, новите обувки, спонтанните приятелства, купона и музиката. Сега ще разчупим мъничко стереотипа обаче, защото имаме намерение да ви дадем подробни инструкции за едно наистина хубаво нещо - двудневния Vintage Festival (29 и 30 ноември), който ще ни върне там, където така и не сме били.
 • Vocal Fest 2013

  9 - 23 ноември 2013
  След отличното първо издание миналата година, този ноември Vocal Fest  отново шета – този път не само из софийските клубове, но и в избрани места в Благоевград, Пловдив и Правец.
 • Gothic Fest Sofia

  25 - 26 октомври 2013
  Още от името на Gothic Fest трябва да сте наясно какво да очаквате – двудневен празник на готик модата, фетиш костюмите и сайбър пънка. Още по-хубавото е, че ще получите дори повече от очакваното – фестивалните часове са запълнени догоре с ревюта, аниме пърформанси, make-up представяния, диджей сетове и концерти.
 • Пиано екстраваганца 2013

  26 септември 2013 - 5 октомври 2013
  Поредното издание на фестивала Пиано Екстраваганца  съвсем заслужено носи естетиката на един от най-стойностните български музиканти – пианистът Людмил Ангелов. Можем преспокойно да се доверим на неговия вкус и да се отдадем на неговата амбиция да представя нечута и непозната музика. Поканата към известни международни артисти с доказано майсторство в рядко изпълняван репертоар или музиканти с иновативен подход, ви гарантират един напълно различен музикален фестивал.
 • Part Of Heart

  29 септември 2013 - 6 октомври 2013
  Есенната носталгия приижда отвсякъде така, както фестивалното време носи утеха за сетивата и духа. Поредното доказателство срещаме в седмицата между 29 септември и 6 октомври, в която ще се разположи първото издание на мултижанровия мини фест Part of Heart. Пригответе се за обилна и многолика програма с изцяло свободен вход, в чийто дом се превръща пространството на галерия Altronics Light & Suspacious.