Live Zara Jazz Marathon

Live Zara Jazz Marathon


13 - 15 юни 2011
С тридневен музикален маратон проектът Лайв Зара Джаз ще отпразнува своето пълнолетие. По този повод в града на липите ще пристигне цяло съзвездие от международно признати музиканти и млади джаз и блус изпълнители.


Начало на маратона ще постави квартетът на братята Александър и Константин Владигерови, Стоян Янкулов и Хуан Себастиан Гарсия-Херерос. Интересно ще бъде да чуем как виртуозния басист и композитор от Колумбия заедно със Стунджи ще импровизира върху фолклорното ни наследство, изпълнявайки познати мелодии в непознат аранжимент и ритмика. Ще прозвучат и композиции от новия албум на внуците на Панчо Владигеров и авторски пиеси на “Снежната сова”. Възпитаник на Бъркли, Хуан свири по сцените на Ню Йорк от 21-годишен, а от 2005-та се установява във Виена, където интензивно работи с Константин и Александър Владигерови. Партнирал е на световноизвестни музиканти като Антонио Санчес, Елтън Джон, Джоджо Майер.
Втората вечер на маратона е отредена на младите музикални надежди на града ни, които повече от година редовно посещаваха традиционните майсторски класове на Лайв Зара Джаз. За първия си самостоятелен концерт те са подготвили амбициозна програма от обичани джаз стандарти и блус теми.
Това, което прави секстетът на Мишо Йосифов на сцената, е много повече от концерт: спектакъл, поднесен интелигентно и с чувство за хумор, който недвусмислено доказва, че джазът не само е интересен, но може и да бъде достъпен начин за забавление. Тази есен предстои да излезе първия албум на секстета, озаглавен Черна и бяла магия в стил софийски уличен джаз. Модерната формация ще закрие джазовия маратон на третата вечер.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.