Камерно-музикален фестивал

Камерно-музикален фестивал


6 - 9 март 2014
За втора поредна година Стара Загора ще бъде домакин на Камерно-музикалния фестивал Европейската музикална традиция през погледа на младите таланти.


Фестивалната програмата включва общо три камерни концерта и майсторски клас за талантливи млади български инструменталисти и камерно-музикални ансамбли от средните училища по изкуствата в страната и Националната Музикална Академия в София, под ръководството на членовете на Et arsis Piano Quartett, проф. Брунер, проф. Бръчкова и проф. Мокацян.
Et Arsis Piano Quartett (Германия), са Христина Танева (пиано), Велислава Танева (цигулка), Айнис Касперавичус (виола) и Диего Хернандес Суарес (чело). Две старозагорки, един литовец и един испанец, учили в Германия и създали квартет, който взривява публиката от европейските музикални сцени. Сестрите Велислава и Христина Таневи са възпитанички на Националното училище за музикални и сценични кадри Христина Морфова в Стара Загора, тяхна е идеята за художествения проект Et Arsis Piano Quartett, който да се реализира в родния им град.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.