Камерна сцена Пловдив

Камерна сцена Пловдив


28 март 2015 - 31 май 2015
Отвъд музиката отправя взор новият сезон на Камерна сцена Пловдив. Проектът отбелязва четвъртото си издание с концерти, в които музиката се превръща в мост към други изкуства.


Начало на изявите поставят актрисата Мая Новоселска и пианистът Антони Дончев с Малко театрален концерт на 28 март от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

През април в синтеза на изкуствата се включват музикантите от Голдън проджект и художникът Дончо Дончев. Джаз формацията ще представи дебютния си албум Seven Sense. По време на живото изпълнение художникът ще рисува, пресъздавайки емоцията и настроението на концерта върху платната си. На финала към всяка изсвирена пиеса ще има нарисувана отделна картина, вдъхновена от самата песен.

През май виртуозният цигулар Мичо Димитров ще разчупи традиционния формат цигулка – пиано, представяйки безсмъртни квартетни произведения от Хайдн, Моцарт, Менделсон, любими пиеси от Бах, Бетовен, Бийтълс, Скот Джоплин.

За ценителите на стойностната музика името Камерна сцена Пловдив е значещо. Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова – това са само част от имената, с които пловдивската публика се срещна в досегашните издания на проекта. "Класическа музика, джаз, етно, фолклор, кино- и театрална музика – стремим се да задоволяваме и провокираме естетическите вкусове на възможно най-широка аудитория – обяснява целите на проекта авторът му Петър Салчев. – Активно работим и в посока на младите творци и изпълнители, давайки им възможност да се представят на голяма сцена".

Традиционен домакин на концертите от Камерна сцена Пловдив е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.