Sofia Underground 2015

Sofia Underground 2015


25 - 26 април 2015
Тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Underground се върти около темата Машини, за да потърси въпросните полета и средства в зоната на разлома или сблъсъка между techne и psyche. Две позиции, чието взаимодействие определя реалността и състоянието ни като обекти и субекти, същества и проекции, отделни единици и части от цялото, творци и материал, живи и не, хора.


Процесите в произвеждането и потреблението на култура са дълбоко залегнали в основите на обществените катаклизми, в грешките на цивилизацията и ценностния провал на съвременния човек. Тази голяма "културно-обществена" система се свежда до механичен апарат, който, със своята сила и влияние тотализира едно и елиминира друго в разрушителен безкраен танц. В зрелищна стихия, която обезличава човека, превзема въображението и узурпира волята в своя користна полза. Познахте ли машината?
Двудневната, основна програма на фестивала включва международни участници – десетина световни артисти, изявени и дебютиращи, български автори и интердисциплинарни участници, с дебют в пърформанса, както и програма на студентския фестивал за пърформанс Шах с пешката в рамките на двата фестивални дни.
След основните фестивални дни, 25 и 26 април, програмата на Sofia Underground продължава на 29 и 30 април в Пловдив.Пост програмата на феста ще се разгърне в The Fridge/Хаспел на 1 май с лекции и парти, както и връчването на Железния орден за съвременно изкуство Венцислав Занков от 19:00.

Пълната програма на фестивала може да намерите тук.


· София
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.