Нощ в Пловдив

Нощ в Пловдив


11 - 12 септември 2015
Нощ се спуска за единадесети път над Пловдив. Събитието оставя светнати до късно лампите в музеи и галерии и идва със списък от 100 точки за танц, пърформанс, театър, партита и изложби, разделени в пет модула. Потегляме към тепетата на 11 септември (и се прибираме на 13-и), но вече сме готови с картата и жокерите – за да си запазите отсега възглавница в града.


Музеи и галерии

26 на брой – разбира се, те са примата на вечерта, затова и тук са първи. По време на Нощта ще видим дебюта на мозайка на повече от 1600 години в Малката базилика, където доскоро течеше реставрация. За първа година ще има тематични турове с гидове, разделени по интереси. Започват от локация 0 – инфопунктът на Нощта, който ще бъде сглобен в началото на септември. Ще го търсим и за почивка, освен за въпроси – изграден е от кръгли панели, за да оформяме сами пейки, столове и маси.

Култура и клуб

Тук се събират спектакли, изложби, пърформанси, концерти и партита. Марица Брас Бенд ще свирят в Апартамент 101 от 20:00 на 12 септември. В същия ден в бар Котка и мишка от 19:00 ще спретнат редакция, в която и вие можете да напишете репортаж от Нощта – след това ще публикуват най-добрите онлайн и на хартия.

Град и публични пространства


Агитпроп пускат бижуто Цветанка (Лятно кино Сердика, 11 септември, 20:00) – ако не сте го гледали, поправете. Държавна опера Пловдив пък показват представлението Пулс – ще се играе от 20:00 на 12 септември на площад Марукян в Капана, а зад името тупти балет от съвременни хореографи. Минете и през Atom Theatre и техния проект Pieces, който ще направи обща сплав от дизайна, архитектурата и атмосферата на Ядрото и ще ги изразява в поредица от танцови акции, на същото място от 22:00 на 12 септември.

Кураторска програма

Четирима куратори – Арън Мултън, Емил Урумов, Владия Михайлова и Стефка Цанева – представят по една изложба. И четирите са внимателно подбрани, но отбелязваме изрично Арън Мултън и неговата Американаезотерика, за която се оглеждаме в галерия Sariev Contemporary, кино Космос и други неочаквани места в града.

Малката нощ


Сглобяване на макети на самолети, изстрели с катапулт на 50 метра, уроци по актьорско майсторство, концерти и четения на детски книги – хлапетата пак ще бъдат царе на програмата.

11-та нощ е в Пловдив на 11 и 12 септември и на night.bg.
· София
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.