Пловдив Джаз Фест

Пловдив Джаз Фест


2 - 6 ноември 2015

Виктория и Якоб ще имат екстра компания на феста – през следващата седмица, от 2 до 6 ноември, джазът ще топли всяка вечер с различно име. Ето ги останалите големи концерти (от 20:00 в Дома на културата) плюс допълнително.
Кърт Елинг
В съвременния джаз друг такъв мъжки глас няма. 14 години поред Елинг е първи в класацията на списанието Downbeat, а Ню Йорк Таймс не откриват по-дързък и интересен вокал от средата на 90-те насам. При нас ще празнува и рожден ден с последния си албум Рassion World – песни за любов и мъка, събирани 5 години от 3 континента.

JP3
Отборът на Живко Петров ще свири новия си албум Between the Worlds, а преди тях слушаме Октет Пловдив, сформиран за фестивала по идея на пианиста и композитор Мирослав Турийски.

Каре дами
Това не е нова група, а среща на четири от джаз певиците ни на една сцена – Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова-Рони и Мира Кацарова. Всяка от тях ще се включи с по няколко пиеси, аранжирани от Христо Йоцов конкретно за тази вечер.

Росалия Де Соуса
Родена е в Рио де Жанеро, живее в Рим, прави боса нова и интерпретира класически бразилски композитори като Том Жобим, Баден Пауъл и Серджо Мендес, а Италия я събира творчески с диджея Никола Конте. Как звучи, слушаме за финал на феста.

И още...
Концерти на Southwick, Pavel, SkilleR & Logozarov Trio, Brazil Acoustic и Павлета Семова; изложба Джаз формат (в Дом на културата по време на целия фест); среща с писатели под мотото Думи върху звуци; лекция на Анете Гьорес, вокален педагог и познавач на гласа с 25 години практика. Останалото е на plovdivjazzfest.com и programata.bg, билети има на eventim.bg.


· София
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.