Пловдив Джаз Фест

Пловдив Джаз Фест


1 - 5 ноември 2016
Това издание на фестивала е с латино привкус и представя само нови проекти. Изпълнителите излизат на сцената на Градски дом на културата от 1 до 5 ноември с най-актуалните си албуми, формации и композиции. Ето ги и тях по ред на представянето им:


Хилда Казасян, Белослава, Мира Кацарова и Андрония Попова-Рони
Четири от родните джаз певици се срещнаха за първи път на една сцена в миналогодишното издание на фестивала и очевидно химията помежду им се получи, защото отново са тук, този път с боса нова концерт за откриването на 1 ноември.

Zuco 103
Идват с още топлите 12 парчета от последния си албум Etno Chic, който на 2 ноември завладява сетивата ни със смесица от олд скуул електросамба, фънк и щипка меланхолия.

Величието на Кени Уилър
Забележителният български тромбонист Георги Корназов отдава почит на Кени Уилър на 3 ноември в компанията на Армел Дюпа [пиано], Фредерик Шифоло [контрабас] и Кристоф Марге [барабани]. Специален гост на проекта е белгийският джаз певец, композитор и мултиинструменталист Давид Линкс, от когото чакаме и майсторски клас за млади изпълнители, фокусиран върху собствената му специфична вокална техника.

Камелия Тодорова
Изпълва сцената с програма за пиано и глас в присъствието на Ангел Заберски веднага след проекта Кени Уилър.

Ричард Бона
На 4 октомври „африканският Стинг“, както го наричат критиците, представя премиерно заглавия от най-новия си албум Heritage, както и някои от най-знаковите си композиции.

Майк Стърн и Дейв Уекъл Бенд
Посрещаме съвместния проект на двете джаз величия като истински подарък в последния пети ден на феста. Майк Стърн и Дейв Уекъл дават старт на своето турне броени дни преди концерта си в Пловдив, така че сме едни от първите, които ще разберат какво са забъркали заедно.

Повече за фестивала търсим на plovdivjazzfest.com, билети има на eventim.bg.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088