Международен музикален фестивал Варненско лято

Международен музикален фестивал Варненско лято


20 юни 2015 - 20 август 2015
Тази година Международният музикален фестивал Варненско лято е с лице към младата публика. Московски виртуози, Софийска и Русенска филхармония, Софийски солисти, Минчо Минчев, Людмил Ангелов, Светлин Русев, Евгени Божанов, Йълдъз Ибрахимова и Теодосий Спасов, Франсоа Салк, фадо дивата Кристина Бранко са сред зведните имена на тазгодишното му издание.


Програмата е наситена със симфонични и камерни концерти, оперни и балетни спектакли, госпъл, фадо и кросоувър проекти, които ще бъдат на четири сцени – ФКЦ, Градска художествена галерия, Летен театър и концертното студио на Радио Варна.
Многобройните фестивални събития са обединени в няколко модула - Симфонична и камерна музика, опера и балет, Лятна академия, Музикална лаборатория Варна, Изкуството на Барока и Ренесанса, На границата на класиката и На открито – опера и балет в Летния театър.
В музикално-сценичната програма са премиерите на Варненската опера - Дон Паскуале от Доницети, Макбет от Верди и Адриана Лекуврьор от Чилеа. С интерес се очаква премиерата на балета Ромео и Жулиета от Прокофиев,
постановка на Сибирския държавен балет и Балета на Варненската опера,  както и на камерната опера Процесът Мерилин Монро от Роланд Баумгартнер,
постановка на Русенската опера. Фестивалната публика ще има възможност да види и един необичаен драматично-балетен спектакъл - Спящата красавица, копродукция на Русенската опера и Варненския куклен театър.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.