Summer Brazzobrazzie 2015

Summer Brazzobrazzie 2015


16 - 18 юли 2015
За втора година Brazzobrazzie ще зарадва крайморските фенове на брас музиката, с тридневна веселба на брега на морето. Фестивалната атмосфера ще завладее отново клуб Menthol в дните от 16 до 18 юли с фънк, джаз и много, много шумни, нежни и мелодични брас секции.


Схемата е познатата - по два концерта в три фестивални вечери в стиловете  фънк, соул, латино, реге, суинг, та дори и хип-хоп.
Програмата на фестивала откриват царете на латино музиката – Mango Duende, а веднага след тях на сцената се качват чудовищно младите, и още по-чудовищно талантливите фънкари от завладяващата ефира банда FM (Funky Miracle). С убийствен реге груув, в лицето на Roots Rocket, стартира втората фестивална вечер. А за да останете широко усмихнати, в малките часове на сцената идват Фреди Меркюри, Джордж Майкъл, Попай Моряка, и още цяла гвардия музикални титани в лицето на Brazz Association COMBO. Сред добре познатата на столичните фенове банда, ще откриете стари познайници, както и нови изненадващи попълнения. Единственото, което няма да е изненадващо, е експлодиращото брас звучене на патроните Мишо Йосифов и Вили Стоянов. В съботната нощ, директно от града под тепетата, с много сладък мохабет пристигат Марица Брас, за да разпръснат малко от прословутия айляшки чар по плажа. Ментолското издание на фестивала ще завърши с Dirty Purchase, които ще отпразнуват с гостите на вечерта 20 годишнината на групата, в която са свирили над 20 известни български музиканти, от създаването й  до днес.
Изненадата в тазгодишното издание е в съпътстващата програма на фестивала. Брас Асоциация продължава с образователните си програми и в дните преди основната фестивална програма (13-15 юли), нейните създатели - Михаил Йосифов и Велислав Стоянов готвят уъркшопове по тромпет и тромбон. Брас братята по душа приканват всички заинтересовани – ученици, преподаватели, музиканти или просто любители, да посвирят заедно, да поговорят и да обменят опит в неформална обстановка.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.