Kavarna Rock 2016

Kavarna Rock 2016


2 - 3 юли 2016
Както всяка година по това време, двудневна метална буря ще се вихри на стадион Калиакра в Каварна. Бандите, които ще се качат на сцената на тазгодишния Kavarna Rock Fest са достатъчно познати на любителите на тежките звуци и достатъчно големи, за да накарат всички останали на стадиона да развеят коси в такт с музиката. Началото на концертите и в двата дни ще бъде дадено точно в 17:00.


Първата фестивална вечер (2 юли) ще открие младата румънска група E-an-na. Макар и само на 2 години, тя съчетава в музиката си класически фолк метъл с традиционни румънски елементи и съвременен метъл, който привлича все повече последователи. Главните действащи лица на 2 юли, обаче ще са легендарният китарист Axel Rudi Pell и неговата банда. Със своя мелодичен хеви метъл и тежки китари, той е любимец на рок феновете вече 25 години. Най-новото от него е албумът Game of Sins, излязъл миналата година. Разбира се, влиза веднага в немските чартове и всичко това е последвано от европейско турне. Другата немска банда, която ще чуем същата вечер е Varg. Създадена през 2005 година като “езическа” формация, петорката постепенно разработва уникалния си музикален стил, благодарение на комбинацията от езически корени и модерен метъл. Последният им албум – Das Ende Aller Lügen, e високо оценен от критиката. Черешката на тортата на първата вечер са шведите Therion. Водени от непреходния Кристофер Йонсон, групата вече две десетилетия ни предоставя особено впечатляващата комбинация от мелодичен метъл, оперни хорове, европейски класика и окултни текстове. Очакваме огнено, езотерично и могъщо симфонично шоу.
Началото на втория ден ще даде румънската готик метъл бандата Tiarra. Те имат зад гърба си множество концертни участия в родината си и по фестивали. Съставът от седем човека с различни инструменти създава уникална атмосфера с контрастите и връзките между готик, дуум, прогресив, дарк метъл и класика. Титаничните Avantasia ще гостуват за пръв път в България и ще оглавят втората вечер (3 юли) на фестивала с двучасово шоу. Това е безспорно най-важния и голям рок опера феномен на нашето съвремие. В Каварна Tobias Sammet и компания ще представят както стари композиции, така и такива от издадения в началото на тази година успешен албум Ghostlights. От създаването на проекта през 2000 досега, амбициозният, харизматичен музикант, композитор и автор на песни Tobias Sammet успява да сътвори фантастични, магически, паралелни светове с всеки един албум с марката Avantasia. Вокалистът, познат също така като водеща фигура в пауър метъл бандата Edguy, е безспорно един от най-успешните музиканти от Германия през последните десетилетия. Tobias Sammet е вече в рок историята с над 3 милиона продадените албума и хиляди концерти в над 40 страни по света. Преди Avantasia ще чуем бандата Myrath, която през последните години си спечели достойно място в международните рок и метъл среди. Първите години след създаването си, Myrath свирят основно метъл кавъри, но впоследствие залагат на свой собствен стил – прогресив пауър метъл, който смесва традиционна тунизийска музика с метъл и балансира арабските и западни елементи по неповторим начин. Ориенталският метъл привлича вниманието на феновете на тежката музика и им осигурява място като подгряващи на банди като Dream Theater, Him, WASP, Tarja и др. Музикалната картина на втората вечер ще допълнят и Soilwork със своя мелодичен дет метъл. Бандата е известна с първият двоен албум в историята на мелодичния дет метъл с 20 песни, издаден през 2013. Последното творение с марка Soilwork е от миналия август и е със заглавие The Ride Majestic. С него за пореден път доказват, че са истински майстори в своята област. От българските банди ще чуем Odd Crew (2 юли) с парчета от новия им албум Mark These Words и Last Hope (3 юли), които тази година навършват 20-години от създаването си.

Kavarna Rock 2016 е на 2 и 3 юли, на стадион Калиакра, 17:00
Билети - 65лв за един ден, 109лв за двата дни от eventim.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.