Международен джаз фестивал Варненско лято 2019

Международен джаз фестивал Варненско лято 2019


26 - 28 юли 2019
Димитър Бодуров Трио ще сложи началото на тазгодишното 28-мо издание на джаз фестивала във Варна. Форумът ще се проведе в дните 26-28 юли, а мястото остава непроменено - Английският двор на Археологическия музей.На 26 юли триото Димитър Бодуров, Мишо Иванов и Йенс Дюппе ще представи проект с участието на тромпетиста Итамар Борохов от Израел. Същата вечер се срещаме и с един доста необичаен австрийски квартет, съставен само от бас кларинети - Woody Black 4. Те ще предложат собствени композиции и свежи аранжименти, а критиците казват за тях, че ги отличава характерната топлота на звука и свободата в импровизацията.
На 27 юли първи на сцената излизат Kolo Yolo от Украйна - експерименталното трио изпълнява фюжън от джаз, етно и електронна музика, стоплен от деликатния женски вокал и нежния звук на преобразената традиционна украинска бандура. Веднага след тях сцената превзема полско-датския квартет на Лукаш Боровицки. От тях ще чуем оригинален съвременен джаз, чиито корени са в широката американска и европейска джаз традиция, а на моменти и в съвременната класическа музика.
Последната фестивална вечер на 28 юли започва с Литовския тромбонен проект с певицата Лорета Сунгайлиене. Уникалният музикален проект съчетава професионален тромбонов квинтет, перкусионист и народна певица. Финалът на фестивала ще поставят музикантите от Антони Дончев Трио, които ще излязат на сцената с уникалния американски саксофонист Били Харпър. Концертите и в трите фестивални вечери започват в 20:00.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.