100 грама сладки Ангел Кънчев


Адрес: София, ул. Ангел Кънчев 18А
Работно време: пн-сб 08:00–20:00, нд 09:00–20:00
Мобилен: 088 605 54 63
E-mail: info@100gramasladki.com

Кухня: френска кухня, италианска
Работилницата за домашно приготвени вкусотии 100 грама сладки съвсем скоро се сдоби с нов салон. Досега само в един от магазините на веригата имаше и сладкарница, в която на място да се опита от всичко, но тя е чак в Редута, а сега разположението е съвсем стратегическо – на Ангел Кънчев, точно до Da Vidi. Няма как да го подминете, ние също не устояхме и веднага залепихме носове на витрината.
За дизайна в спретнатото местенце са се погрижили самите собственици и трябва им се признае – справили са се отлично. Вътре са се смесили разточителни барокови елементи и минимализмът на 21 век. Релефни зелени тапети дават фон на прозрачни плексигласови столчета, а тежки полилеи висят в съседство с хай-тек лампички. Едно е ясно, резултатът е повече от апетитен. Има масички за сядане и отвън, като общо местата са 36. Но преди да поседнете, ще трябва да разгледате какво ви се хапва и да си сервирате сами на едни кокетни подноси, както е прието в този тип заведения по света.
Изборът е наистина изобилен, целият познат досега репертоар на марката е в наличие, плюс някои съвсем нови рецепти, които тук събират с истинска колекционерска страст. Най-актуални в момента са бонбоните пистачо с бадемов марципан и с вкус на шамфъстък. Продължават да са хит и френските макарони, които само така се казват, иначе са си дребни сладки с изумителни вкусове. Задължително опитайте и домашно приготвения им сироп от вишни или малини, както и сладоледа мохито. Едва ли има нужда да споменаваме, че работят само с прецизно подбрани продукти.
Допълнително са отделили и по-малък бар за солени хапки и торти. Сутрин рано можете да закусите с козуначени кифли или топъл кроасан, а за тортата с червен и сушен боб всяко време на денонощието е подходящо, стига да сте заредили с настроение за експерименти.
Вероятно се досещате, можете да си вземете каквото пожелаете и за вкъщи, опаковат красиво, имат дори ръчно направени картички, та, ако се сетите за важен повод в последния момент, с лекота да поднесете елегантен подарък, пък макар и нетраен. Организират кетъринг за всякакви тържества, за там арсеналът почва от погачи и свършва до хапки със сьомга в порцеланова лъжичка и кейкове с лик по снимка, съвсем сериозно. Само ги предупредете навреме, поне два дни по-рано.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098