Cafe Wien


Адрес: София, ул. Московска 29
Работно време: пн-пт 09:00-22:00; сб-нд 10:00-22:00
Телефон: 02 441 62 16
Мобилен: 088 810 05 31

Кухня: европейска
Тип музика: класическа
Cafe Wien продължава неписаната традиция на ъгъла на Московска и Раковски да се кипри виенски салон. Новото място обаче е по‑различно от предшествениците си, залагайки на идеята за пълното удоволствие от досега с храната и усещането за наслада дори и в забързаните делнични моменти.

От вратата ще ви посрещне приветлив персонал, който ще се погрижи да се настаните удобно и според очакванията ви – за целта има две отделни зали – за пушачи и непушачи, които са с идентична концепция. Интериорът е изискан и в него е заложено на малките детайли. Големите овални прозорци, очарователните пердета на къдри, черно-бели картини, както и изящните лампиони и полилеи ще ви върнат години назад, пренасяйки ви в австрийската култура от 30-те години на миналия век. Като лек фон, допълващ обстановката, звучат произведенията на Щраус, Моцарт и Вивалди. Напук на грешното у нас разбиране, че в един виенски салон може да се хапват само десерти и сладкиши, менюто в Cafe Wien предлага подбрани солени ястия от австрийската кухня. В него ще откриете и задължителните за виенските салони лист с ястия от яйца. Всеки ден на масите ви очакват и дневните предложения на заведението, което включва вкусотии като Панирани бутчета в палачинково тесто, поднесени с австрийска картофена салата, Виенски Гулаш и Пьозелмикс. Изборът на десерт е може би най-трудното, тъй като всички сладкиши са приготвени по оригинална австрийска рецепта от майстори сладкари и поднесени по интригуващ и съвременен начин. Сред сладките изкушения изпъкват класически торти и сладкиши, като торта Моцарт, Кезе с череши, Йогурт торта с горски плодове и разбира се, Сахер – виенска шоколадова торта с кайсиево сладко, поднесена топла с бита сметана. Друг интересен десерт е Кайзершмарен – карамелизирани палачинкови късчета със стафиди и пудра захар, поднесени със сладко от сливи. И тъй като тортата върви най-добре с кафето – тук изборът също е доволно голям. Заложете на кафе Моцарт, приготвено с двойно еспресо, ликьор Моцарт, бита сметана и бадеми или Мария Тереза, включващо двойно еспресо, портокалов ликьор, бита сметана и настъргана портокалова кора.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098