Sofi French Bakery 2


Панорама
ПанорамаЗа да разгледате интерактивната панорама, трябва да имате инсталиран Quicktime Player.

Адрес: София, бул. Ал. Стамболийски 89Б
Работно време: 08:30–20:30
Мобилен: 089 544 66 18
Не се сещаме за по-ударно начало на деня от пресен пухкав кроасан и чаша силно кафе в ръка. Sofi French Bakery е мястото, което ги осигурява, а ще го намерите и със затворени очи, следвайки страхотната миризма на прясно изпечени хлебчета, която се носи още от тротоара.
Първата пекарна от веригата отвори врати на ъгъла на ул. Раковски и Неофит Рилски още миналата есен, а отскоро вече има и втора локация – на бул. Ал. Стамболийски 89Б, точно срещу главния вход на Mall of Sofia. За разлика от първата пекарна, която е удобна за хапване на крак или да вземете по нещо за навън, тук има две масички, на които можете да изпиете кафето си с вестник, закусвайки на спокойствие.
Всички продукти излизат от фурните рано сутрин и заемат местата си зад стъклените витрини или в плетените кошници по рафтовете – за удобно разглеждане и харесване. Естествено, в началото на деня акцент са кроасаните, приготвени без да се пести от маслото, а различните видове са: традиционни френски, виенска кифличка със стафиди, с ябълка или бадеми, като за удобство се предлагат и в миниварианти. Кафето е специално селектирано и изпечено за Sofi и е с етикет Cafes Richard. Ако кроасаните са ви скучна класика, разчупете правилата, залагайки на традиционния бриош например, който на външен вид прилича на кексче, а като вкус е във варианти леко сладък и натурален. Можете да го поръчате и предварително – за Великден например е бил особено предпочитан пред козунаците.
На обяд интересът се измества към различните сандвичи – приготвени винаги с хрупкаво хлебче в комбинация с различни меса, сирена и добавки – съставките за всички продукти в Sofi са оригинални френски, без следа от консерванти или ГМО – гарантирано от специалните сертификати, придобиди директно от Франция. За десерт към сандвича или просто за следобедна закуска можете да опитате флана със сини сливи, чието тесто е толкова ефирно, че прилича на крем, или различните тарти с ябълка, кайсия или праскова, които се продават както на парче, така и цели – за почерпка в офиса, рожден ден или за десерт вкъщи. Ако пък имате желание да ви доставят някой от любимите продукти за бизнес обяд или празненство, можете просто да направите поръчка по телефона.
На финала няма как да подминем и хляба, за който колкото и да разказваме, просто трябва да се опита. Ежедневните предложения включват традиционна багета, различните ръжени и черни хлебчета, особено интересния с 6 семена (5,40лв), царевичния с ленено семе (1,75лв), както и Occitan (4,90лв), традиционен за района на Лазурния бряг.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098