Chez Fefe macarons & cafe Бутик Солунска


Адрес: София, ул. Солунска 12
Работно време: пн-пт 09:00-20:00, сб 10:00-20:00, нд 10:00-19:00
Мобилен: 0877 30 40 77
Малко неща са по-крехки от обвивката на френски макарон, когато е направен добре. Да я счупиш с първата хапка и да стигнеш до мекото сърце от бял шоколад, мента или чай, те изправя на пръсти. Oh la la, днес едва докосваме земята в новия дом на макарона Chez Fefe.

Или просто при Фефе, както се превежда името му. Не я срещаме лично, но пък виждаме с очите си как бадем, белтък и захар се превръщат в половинките на макарон. Откритата кухня тук вдига удоволствието с още едно ниво, това на предвкусването, и всичко в нея се върти около крехките сладки – дори и млечният шейк, в който пак ще ги усетите. Отвъд нея започва витрината с редици имена на момчета и момичета: Катерин е с домашен нуга крем и морска сол, а Филип (с ударение на последната сричка, по френски) значи ирански шам фъстък с белгийски бял шоколад. Не че няма да срещнете и обичайната ванилия – с бурбонски шушулки естествено – но при Фефе искат да имат и вкусове на една нотка встрани от представата за класическия макарон. Затова малината идва с лайм, който я кара да звънне като кристал, а млечният шоколад е с маракуя, която го разтапя. Ако вече мислите за кафе, седнете на масите вътре и погледайте как се случват макароните пред вас. Ако обаче искате да изправите някой друг на пръсти – посочете имената и ще ви ги опаковат в кутия, която никога няма да бъде случаен подарък. Скоро ще можем да поръчваме и онлайн, но преди това – да видим възможно ли е да опитаме на място как звучи всяко едно от четиринайсетте имена на макарона.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098