Горчиво-сладко


Адрес: София, ул. Гладстон 32
Работно време: пн-пт: 08:00-20:00, сб-нд: 10:00-20:00
Телефон: 02 980 80 08
E-mail: pasticceria@gorchivosladko.com

Кухня: италианска
Горчиво-сладко е място, което не можем да наречем просто сладкарница.
В концепцията на тази италианска пекарна сладкарница е заложено производството на място на автентични италиански сладки. За пресъздаването на уникалния вкус, собствениците са гласували доверие на истински майстор сладкар от Италия – дама с дългогодишен опит и красивото име Даяна.

Тук всяка сутрин можете да се насладите на прясно изпечени кроасани, сфольиателла наполетана и неповторимо на вкус кафе. Кафето е собствен бленд на сладкарницата и се казва Долче Амаро. То се състои основно от арабика – подбрани висококачаствени сортове от Африка, Централна и Южна Америка, и малка част робуста парчмънт от Индия, за придаване на повече плътност и обем. Това, което можем да твърдим за него е, че щом сте го опитали веднъж, няма как да сбъркате вкуса му.
Сред богатия асортимент сладки трудно ще срещнете нещо познато за нашия пазар.
Идеята е да се предлагат традиционни сладки от различни региони на Италия, например баба наполетано, каноли сичилиани, софиоти, торта ди мандорлле, торта меринга, торта делла нонна, паста ди мандорле, дипломатика, труфи, бачи ди дама, брути ма буони и амарети. Освен всичко останало, в концепцията е заложено предлагането на сезонни сладки, свързани с различните италиански празници и традиции. Например на Великден ще се насладим на традиционната Коломба – козунак във формата на гълъб.
Горчиво-сладко предлага и цял низ от събития и евенти. С голям успех се организират редовни сладкарски курсове за деца. Това е събитие, което както децата, така и родителите обожават. В рамките на два часа децата, с помощта на майсторите пастичери, изработват и декорират сладки, след което всички си почиват от усърдния труд и заедно с чаша чай или мляко с какао се наслаждават на вкусотиите, които са приготвили.
От началото на април всеки уикенд Горчиво-сладко ще предлага и брънч меню на своите клиенти.
Организират се също така рождени дни, литературни четения и фото изложби.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.