Chocolaterie Amelie


Адрес: София, ул. Сан Стефано 15
Работно време: 09:00-20:00
E-mail: info@chocoamelie.com
Разхождайки се сред зеленината на алейките в Докторската градина, стигаме до Сан Стефано, където погледът ни е привлечен от надписа Chocolaterie Amelie на магазинче, към което ни приканва изкусителен аромат на кафе. Следвайки го, попадаме в атмосфера на изисканост, подарена ни от Надя, която, вдъхновена от любимата на всички ни Амели Пулен и от мечтата си за създаване на кътче уют и удоволствия, ни пренася в света на истинския шоколад.
Докато отпиваме глътка Nespresso кафе (с аромат на ванилия, карамел и шоколад, както и много други), с интерес разглеждаме ирландските шоколади Butlers, от които особено се препоръчват тъмния с хрупкави парченца мента и белия с микс от горски плодове (4–6лв). Белгийският Dolfin впечатлява с различие и екзотика на вкусовете си – лавандула, зрънца розов пипер, кафе, зелен анасон, люта масала и Сенча зелен чай. Дали ще предпочетете да поглезите специален за вас човек с кутия трюфели с шампанско или пък ще си направите собствена палитра от бонбони, изборът на другата белгийска марка Bruyerre е впечатляващ – само отбелязваме тъмния Еквадор, различните видове марципан, както и тези от бял шоколад с круша (100гр за 6,80лв).
Освен шоколада и бонбоните, от холандската Chocolate Company пък можем да опитаме и течния шоколад с вкус на нуга, шам фъстък, кокос, орех или банан, както и да приготвим чуден десерт с топинга им за шоколадово фондю. Не подминаваме и шоколадовите лъжички (3,30лв), които се поставят в горещо мляко и при разтопяването им се получава напитка в съответствие с избрания вкус – могат да бъдат на основата на тъмен, млечен или
бял шоколад, като от тъмните и млечните интерес представляват тези в комбинация с мента, ягода, еспресо, банан, комбинация от карамел, бърбън и ванилия, а от белите – с ягода или зрънца розов пипер. За възрастните се предлагат и лъжички, съдържащи алкохол – с греяно вино, ирландско уиски, коняк или ликьор, а за децата – специални лъжички с разноцветни бонбони. С удоволствие отбелязваме, че се предлага белгийски био шоколад Tohi, както и българските шоколади Гайо.
Накрая всички лакомства се поставят в елегантни кутийки за бонбони и красиви хартиени пликчета с тишу на Chocolaterie Amelie – акцент, който определено не може да остане без внимание.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.