Sotto Zero


Адрес: София, Bulgaria Mall, бул. България 69
Работно време: 10:00-22:00

Кухня: италианска
Петнадесет под нулата - точно толкова са, ако решите да измерите джелато в градуси. За да разберем още няколко важни точки от биографията на родения в Италия сладолед, заравяме лъжици в него на щанда на Sotto Zero (тоест "под нулата"), където го познават отблизо.

Ако веднага сте готови да кажете, че с лятото желанието за сладолед се стопява, веднага сме готови да оспорим. С пристигането в Sotto Zero първо питаме "Какво правите през есента?", а отговорът натежава повече от сто обяснения – "Джелато с тиква и канела, естествено!". Нали всички сме съгласни, че за този десерт няма сезон.
Което не значи, че е вечен. В кухнята, която виждате през големите витрини да ври, кипи и замръзва, се използват максимално пресни съставки и плодове и никакви консерванти. По тази проста причина сладоледът живее точно три дни, като винаги се прави от това, което в момента е свежо на пазара ("и по вдъхновение на готвача", добавят). Средата на септември е, така че сме в пика на смокините и, докато избираме какво да пробваме, виждаме как в кухнята влизат няколко килограма от тях.
Джелато тук се приготвя от няколко чифта ръце, завършили Carpigiani Gelato University. Изпитваме ги строго с две отделни порции. Във фунийката ни има три вида шоколад: бял, кафяв и черен (толкова наситен с белгийско какао, че се комбинира съвършено с хрупкавата вафлена обвивка), а за купичката избираме ягода, свежа праскова и йогурт – защото киселото мляко идва от Родопите, а боровинките отгоре са от домашно сладко. Какво друго можете да опитате тук? Сорбе, гореща гофрета под три топки сладолед, шейк и (за къде сме без) кафе. Днес им пишем шест плюс, а за тиквата с канела скоро ще се виждаме пак.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.