10 неща, които направиха живота ни по-хубав

Откритието
Служители на обществената безопасност в Юта са открили метален монолит насред пустинята. Откритието изглежда съвсем като монолитите, описани от Артър Кларк в 2001: Космическа одисея и е с напълно неизвестен произход.

Саксията
Старата добре позната технология на магнитите е използвана и тук, за да се получи впечатляващият ефект на левитация. Можете да поръчате саксията от различни сайтове, но внимание: цената ѝ също е впечатляваща.

Скулптурата
Композицията Водна паша на Павел Койчев ще бъде поставена и в София. За целта, тя ще бъде изработена отново и устойчиво монтирана в езерото при входа на Южния парк. Дали ще се превърне в знаково пространство – само времето ще покаже.

Стихоплетството
Нов инструмент на Google (sites.research.google/versebyverse/) ви помага да пишете поеми. Изкуствен интелект генерира предложения, идентифицирайки езиковите модели на класически американски поети. И започвате да звучите като По.

Инстаграм профилът
Gastroobscura е любопитен канал за необичайни храни и напитки от различни краища на света. Като киви, което расте само в провинциите Шанси и Съчуан в Китай, или този кукамелон, които прилича на диня, но има вкус на краставица.

Декорацията
Платформата за персонализирани авторски проекти от ръчна керамика във фейсбук (theceramichouse) предлага страхотен начин да украсите дома си. Всеки предмет е "уникален и създаден индивидуално за целите на средата, за която е проектиран."

Природата
Каменната гора в Китай е била известна като "Първото чудо на света" по време на династията Мин (1368-1644). Според някои местни, ако си бил в Китай, но не си видял чудото, си изгубил времето си напразно.

Архивите
Soviet Visuals е онлайн общност и дигитален архив (във фейсбук и инстаграм) за визуални изображения от целия бивш СССР. Авторите събират и подреждат фотографии, илюстрации, пропагандно изкуство, а понякога дори и звукови файлове.

Елхата
От koledna-elhichka.com ще докарат живо коледно дърво до дома ви, като ви дадат ценни указания как да го отглеждате успешно. Ако сте сигурни, че няма да се справите, те ще дойдат още веднъж след празниците, за да си го приберат обратно.

Проектът
В Исландия един "учител, художник и като цяло – тих човек" е създал проект, наречен Just Scream. Звъните на 561-567-8431, изчаквате звуковия сигнал и започвате да крещите до насита – от радост, ярост или каквото ви е на сърце.