1. С доста фенска упоритост в началото и професионализъм впоследствие, те успяха да направят понятието дръменбейс почти толкова популярно у нас, колкото хаус или хеви метъл. Което си е сериозно постижение. Покрай партитата на HMSU в периода 1999-2009 София се сдоби със собствена дръменбейс агитка, която видимо е доста отдадена на любимия стил.
2.HMSU създадоха своя диджей дружинка, която вече е доста обиграна след десетки сетове тук и зад граница. Хора като Cooh, Ogonek, Konspirator и Acidtrip могат да се похвалят както със стабилна репутация в България, така и с издания за британски лейбъли, което май е единственият път напред.
3. Не че софийската дръменбейс сцена някога ще може да се мери с лондонската, но HMSU се справиха добре със задачата да запознаят родните фенове с най-добрите от Острова. До ден днешен наблягат най-много на британски диджеи и емсита – и правилно.
4. Не забравиха и балканските си съучастници – спретнаха няколко Broken Balkanz партита с диджеи от Гърция, Сърбия, Хърватска и дори от младата косовска държава.
5. Докараха в София вероятно най-силната световна серия The World of Drum’n’Bass, при това два пъти. Покрай това танцувахме под ръководството на DJ Hype, DJ SS, Mc Tali и Adam F – готови сме за трета серия.
6. Разнообразяваха класическия, праволинеен дръменбейс с еклектичните Drum’n’Jazz събития. На тях в една вечер звучаха гъдулка, кавал и български трип хоп, суров британски джънгъл и бразилски брейк бийт.
7. Два пъти ни поведоха на лятна разходка до Мало Бучино и Кътино за парти на зелени поляни с тътнещи басови линии, палатки и танци под открито небе.
8. Зарибиха ни с идейните и пипнати флаери и плакати – дизайнът им варира от заигравки с тоталитарната естетика до извиващи се листа индийски коноп, ямайски растафари елементи или класически графити стил.
9. Стартираха тематично онлайн радио с най-доброто от
българския и световен дръменбейс саунд, епизодично правят и лайв сетове – с грамофони, диджеи и емсита, както си му е редът.
10. За десетата си годишнина, на 23 януари ще завземат един от пазарните символи на соца – Аско Деница в Младост 3. Не вярвахме, че такова нещо може да се случи, още по-малко с участието на хора като Shy FX, SPOR, Ragga Twins и могъщите Black Sun Empire. Честито на всички!