Фен на Marvel от малък, той пристрастява и нея (иначе артист реалист) към раздвижените рисунки, а днес "семейният" им проект има 3 милиона последователи в инстаграм и половин милион във фейсбук. Малко след като на хартия излезе втората част на комикса, двамата идват на крака при нас (за втори път) на Aniventure Comic Con, а преди това Йехуда лично ни доближава до истинските хора зад картинките.
Моментът, в който разбрахте с какво искате да се занимавате
И двамата започнахме като аматьори в изкуството още от рано и беше ясно, че това е професията, която искаме да практикуваме, но никога не сме си представяли, че можем да работим заедно. Ние сме добър отбор, който знае как да черпи от силата на човека до себе си, за да създаде една отлична творба.
Моментът, когато показвате един на друг последните си работи
Мая е наистина моят най-безпощаден критик, но е най-безпощадният критик и на себе си, така че сме равни. Не съм единственият, който страда.
Моментът, когато добавяте нов комикс към домашната библиотека
Чувството е несравнимо. Колекционирам истории, които харесвам, и артисти, на които се възхищавам, особено от света на Marvel. Библиотеката на Мая е доста по-различна. Тя харесва по-специфични книги с много разнообразни стилове, които са в уникални издания. Рафтовете ни са неизчерпаем източник на вдъхновение.
Моментът, когато избирате рисунка на седмицата
Първото ни правило е, че тя трябва да отразява реален момент, защото така е по-автентична. В процеса на работа участваме и двамата, обикновено след като нещо интересно ни се е случило. Затягаме концепцията около един момент и правим няколко скици (на ръка или на компютър). След това сядам и започвам да рисувам, а когато приключа, Мая се включва с предложения за подобряване на цвета, типографията и т.н.
Моментът, в който осъзнахте, че ставате известни
До ден днешен това не ни е напълно ясно. Не възприемаме себе си като известни. Известни са героите ни. Ние сме двама художници, които се забавляват, когато радват останалите. Ако успяваме да радваме хората по целия свят, това е нашата печалба.
Моментът, когато съжалявате, че сте споделили твърде много от живота си с публиката
Няма такъв момент. Чувстваме се много спокойни за всичко, което избираме да споделим.
Моментът след голяма кавга помежду ви
Няколко мига тишина и ден по-късно – ново начало. Не сме злопаметни.
Моментът, когато най-накрая имате няколко свободни дни
Не си почиваме особено. Ако искаме да отидем на почивка, трябва да планираме всичко много по-рано, тъй като имаме задължение към последователите си да публикуваме илюстрация всяка седмица. Когато все пак заминем на ваканция, това зарежда батериите ни.
Моментът, когато се проваляте в това да сте големи хора
Всеки ден. Ние сме като две деца в телата на възрастни.
Моментът, когато си казвате: „Няма по-добро място за живот от Израел”
Когато сме със семействата си. И двамата сме "семейни типове" и ни е трудно да си представим да живеем далеч от тях. За нас е важно да отгледаме бъдещите си деца близо до техните баби, дядовци, чичовци и братовчеди.
Моментът от бъдещето, за който нямате търпение
Бебе.
Моментът, за който никога няма да бъдете готови
Да имаме бебе.
Моментът, с който обичате да започвате деня си
Миризлива сутрешна целувка.
Моментът, с който обичате да завършвате деня си
18+.
Мая е на instagram.com/maya_devir
Двамата ще участват на конвенцията Aniventure Comic Con в Интер Експо Център на 15 и 16 септември