Време за милост
Джон Гришам

В тази история адвокатът Джейк Бриганс защитава 16-годишния Дрю Гамбъл, който е обвиняем за убийството на местен полицай с алкохолна зависимост и склонност към насилие. Целият град Клантън, щата Мисисипи, иска смъртно наказание за момчето, но Бриганс не се отказва толкова лесно и се заравя в история, която е по-оплетена, отколкото изглежда.


Живот в скалите
Мария Лалева

Тази книга разбуни духовете в читателските среди тази година с история, която се движи по ръба на философията и притчата. В нея присъстват неизлечимо болна жена и нейният син, бивш актьор, който обича чашката, мъдър старец, ясновидка и борбена арменка. Събужда едновременно смях и съчувствие, усещане за красота и любов. Мненията на читателите тук се различават, но това не пречи на Живот в скалите да намери място сред най-четени за годината.

Лейди Гергана 2
Цветелина Цветкова
"Казвам се Гергана. Преди сички ме знаеха като Гергана Кметска и така ми вика̀а, ама съ’га вече се ебават с мене и ми викат Лейди Гергана." Гергана от Северозападна България се завърна с нови комични случки през 2020 и въпреки че авторката Цветелина Цветкова се е тормозила дълго време дали ще покрие очакванията след първата книга, щом е тук, очевидно е получила достатъчно любов.
Неограничен достъп
Джеймс Ролинс

В сборника с 12 истории на Джеймс Ролинс читателят стяга багажа за пустинята Сонора, където Тъкър и Каин се натъкват на тайни, които могат да променят бъдещето. След това едно куче търси обратен път към стопанина си, след като е отвлечено, за да бъде превърнато в машина за пари, докато се бие с други кучета. Влизаме и под светлините на Сан Франциско, когато двама художници трябва да защитят града от отмъстителен демон. Всички истории в Неограничен достъп са с различен характер, който активира въображението ни.


Барак Обама – Обетована земя
Барак Обама
Личната история на Обама залага на линия, която описва сблъсъка му с предизвикателствата, срещу които се изправя като първия афроамериканец на най-високата позиция в САЩ. Отива при моменти, които обхващат миговете от най-ранните му политически амбиции до победата му през 2008. Разказва за вземането на важни решения, за семейството му, за съмненията и разочарованията, докато разкрива поглед към американската политика и дипломация отвътре.
Absolvo te
Георги Бърдаров
Книгата се вдъхновява от реални истории, които задават въпроси като "Какво може да накара обикновените, нормални хора да извършват ненормални по своята жестокост изстъпления и зверства?". Бърдаров стига до най-освирепелите ъгли на човешката душа, която помества доброто и злото. Героите са различни, привидно притиснати от обстоятелствата и свързани с невидими нишки, през пропаст, общи корени и години на братоубийствена война.
Гордост и предразсъдъци. Разум и чувства (лимитирано издание)
Джейн Остин
Едва ли има човек, който да не е чувал за тези два романа, които обичат да вървят под общ чадър заради сходните стил, сюжет и персонажи. Разбира се, характерните черти на героите ги отличава, но вдъхновението извира от един и същ кладенец и оживява във вечната проза на Остин.