2024 в албуми

Както винаги – чакаме новата музика на новата година с нетърпение, а в списъка отбелязвамe имена като Green Day, Frank Carter & The Rattlesnakes и Chelsea Wolfe.

Green Day

Saviors

Green Day се завръща с новия си студиен албум Saviors на 19 януари, като групата ни кани да надникнем в мозъка им, разглеждайки културата и наследството, които развиват през последните 30 години. Албумът дава обещание да бъде суров, емоционален, забавен и обезпокоителен, предлагайки честност и уязвимост. По думите на Били Джо Армстронг Saviors е смесица от power pop, пънк, рок и триумф в инди зоната. Групата задава въпроси като: Какво би направил Анди Уорхол? Какво би направил Джон Уотърс? Какво би направил Куентин Тарантино? Какво биха направили GREEN DAY? Със световно турне през 2024 Green Day се подготвят да направят годината запомняща се, започвайки с излизането на Saviors в първия месец на 2024.

Dua Lipa

Още не знаем името на третия албум, който очакваме да излезе от диско поп певицата, но Dua Lipa потвърди, че със сигурност ще ни разтопи мозъците през 2024. В статия към New York Times се подчертава, че много често музиканти отлагат своите LP-та, но тук сме почти сигурни, че Lipa ще спази крайния си срок. Това, което знаем със сигурност е, че тя иска да ни раздвижи с поп, но с елементи от седемтесетарска психеделия и експериментален нюанс. Обещанията за ново звучене и по-лична връзка са придружени със слухове за колаборация с Кевин Паркър от Tame Impala. 

Frank Carter & The Rattlesnakes

Dark Rainbow

Най-новият сингъл от Франк Картър, Man Of The Hour, който излиза от петия бъдещ албум на бандата, Dark Rainbow, ясно показва еволюцията на певеца. Очакваме новия диск да е по-мек и зрял, роден от „самоанализ, спомени и благодарност“, както самият Картър обяснява. В интервю той споделя, че все още се опитва да се примири с истинската си самоличност и казва: „Давайки на хората това, което си мислех, че искат, все повече се отдалечавах от това, което всъщност съм.“ Dark Rainbow представя разнообразие, защото Франк Картър стъпва в нова светлина, разкривайки артист, който има много неща за казване с емоционална тежест далеч от обичайната. 

Chelsea Wolfe

She Reaches Out to She Reaches

Chelsea Wolfe обявява, че нейният нов албум, озаглавен с интригуващото She Reaches Out to She Reaches, е посветен на изцелението, приемането, катарзиса и промяната. Албумът, продуциран от Дейв Ситек от TV On The Radio, иска да ни привлече с разказ за миналото, което се обръща към настоящето, за да се насочи към бъдещето. С него Chelsea се освобождава от ситуации и модели, които я задържат, с цел стане по-силна и автентична, като ни кани да направим същото. С таланта на Дейв Ситек, който е работил с различни изпълнители от Бионсе до Yeah Yeah Yeahs, албумът She Reaches Out to She Reaches със сигурност влиза в листата ни като една от най-интересните компилации, които очакваме през февруари.

IDLES

TANGK

Петият албум на IDLES е връхният артистичен момент на групата, понеже, както казва фронтменът Джо Талбот, е „най-доброто, което сме правили, защото е най-доброто, което сме“. Сбирката със заглавие TANGK е записана в компанията на продуценти като Найджъл Годрич (Radiohead), Кени Бийтс (Дензъл Къри) и китариста на бристолската група Марк Боуен. Със сингъла Dancer албумът се насочва към трансгресия, за да може IDLES да намери „пространство да свали кожата си отново“, както сподели Талбот в интервю за NME. Той подчертава, че TANGK е албум, посветен на благодарността и силата, и добавя, че „всички песни са любовни. Всичко е любов.“