Играта на играчките 1 & 2
А беше време, когато хората от Pixar проправяха непроходимата тогава пъртина на компютърната анимация. Заедно с Disney те се осмелиха да изкарат първия изцяло компютърно генериран анимационен филм. Останалото е история. И тъй като догодина ще се радвате на третата част от житието на Каубоя, Космонавта и другите от Играта на играчките, каква по-добра загрявка за това от припомняне на класиките, но в 3D салоните?

Коледна песен

Имаме чувството, че винаги сме знаели това – един ден Джим Кери ще играе Ебънизър Скрудж. Не стария брадат паток, а оригиналния герой на Чарлз Дикенс. Дойде му времето – освен стария скъперник Джими ще играе и коледните призраци. Как ли? Спокойно, Робърт Земекис го е измислил (виж Беулф, последното му 3D начинание).

Планета 51

Докато гледахме трейлъра, не можахме да удържим истеричния си кикот, когато астро­навт от Земята с бавни подскоци заби щатското знаме насред мирно извънземно барбекю. Оттам нататък астронавтът се крие, докато параноясали зелени човечета искат да го арестуват. Е, има и непараноясали, които май-май ще му помагат да се върне у дома.

Принцесата и жабокът

Disney явно са усетили, че има още хляб (и милиони от боксофисите) в класическия им анимационен стил. Екипът зад Малката русалка и Аладин се завръща за новата интерпертация на класическата приказка. Съвсем в духа на новото време действието се развива в Луизиана. Очакваме много госпъл и свежи майтапи.

Аватар

Тежката артилерия на 3D очакванията ни, както и да го погледнеш. Веднъж оплел конците с Титаник, Джеймс Камерън се връща към това, което прави най-добре – фантастични екшъни. В приказната джунгла на Пандора се озовава ветеран инвалид от Земята, там пък е пълно със сини грамадни същества и, както винаги, той трябва да избере на чия страна да застане. Супер!