FAMILY

Аферата от 10 трака What We Call Life започва с хипнотичната постройка Family. Там той изследва разбитото сърце и травмата, която може да те остави на парчета от малък. Води се от добър бас и разбъркани барабани в присъствието на душевен смут и раздяла, която не е само физическа. Тя остава в главата на човек. What We Call Life пише след дългосрочна терапия, а през албума издига изцерението си в текстове, за които не крие гордостта си.

ILLUSION

Този вкусен трак продължава философския разговор с осемдесетарско синт движение, в което Джордан пита дали това е свободен свят, или се примиряваме със съдбата си. Разсъждава върху този въпрос от позицията на детството и отново набира скръб и тъга, която обаче ехти отблизо. Синтът започва да звучи като бръмбарчета, които пълзят върху барабаните и оставя светлина в тунела.

BRUISES

Тук Ракей откровено признава любовта си към регето и Боб Марли, така че скача от тонколоните с вдъхновен размах, но в по-алтернативен завой. Пише струнните партии предварително и ги носи на квартет Амика, с които споделят цял ден в подаване на различни идеи за частите от песента. „Много се забавлявах при създаването на тази песен, тъй като тя ме връща към по-ранните ми дни на създаване на музика“, споделя той.

BORDERLINE

Все повече хора започват да разбират, че Ракей вдъхва нов живот на соул музиката през албума му Origin. Там подчертаваме Borderline, която е писана на бащиното пиано и започва като акустична идея 4 години преди да излезе на бял свят. Посланието върви по линията на желанието и границите в един дистопичен свят, където разбираме взаимоотношенията през технологиите.

Гледаме Джордан Ракей в Arena Sofia на 18 септември от 19:30 срещу 45 лв. от eventim.bg