432 часа до Коледа

18-те дни до 25 декември ще се изтърколят неусетно, затова не е лошо да започнете да пълните празничния чувал веднага. Сочим ви пет базара за хубави подаръци (за малки, за големи и дори за куче), които няма как да намерите в мола.
Спутник, 8-9 декември, 11:00-18:00
Първо преговаряме, че фика е шведската дума за кафе пауза с леко хапване, а после ви пращаме да я практикувате в Спутник – с чийзкейк и ароматни кифлички от шеф Стефан Кацарски. Те обаче са само пълнежът между редовете брандове, които ни зареждат с изчистени по дизайн и състав подаръци за нас, дома или детето. Odeala.bg например ни завиват с кашмир и вълна, I/tems вадят капсулна серия свещи в керамични опаковки, Urbanites окачват на стената ни работите на млади БГ артисти, Тезгях носят wabi-sabi съдове, а момчетата от Nelepa2020 – тениски, суетшърти и още улична мода.

Nelepa2020 и принт от Елисавета Въчева

I/tems

cosmos coworking camp, 8-9 декември, 11:00-19:00
Пухкави одеяла и чаши от KREO, бижута и аксесоари от Element Store, калейдоскопи с китове, светещи космически пъзели и дървени детски играчки от Happy Days, оригами портфейли и чанти от Sintio, раници от Kånken, люто от Chilli Hills и занаятчийски шоколад с билки като салвия и мурсалски чай от Smart Sisters Co. Всичко това и още много ни чака в споделената къщата, а докато пълним коледните чорапи, се топлим с греяно вино.

Element Store и Sintio

Happy Days Toys and Gifts

ул. Васил Априлов 14, 13-16 декември, 11:00-20:00
Четирима души канализират страстта и опита си в изкуството, дизайна, дърводелството и инженерството в passagedesign.com – място за купуване на авторските им или реставрирани стари мебели, както и продукти за дома и модни аксесоари от света. Другата седмица платформата излиза от мрежата за четиридневен поп-ъп базар на селекция красиви вещи за нас и дома, вдъхновена от топлия блясък на златото.

Сан Стефано Плаза, до 23 декември, 11:00-20:00
От края на ноември базарът тегли към Сан Стефано 22 с плаващ списък от местни марки, а от днес до Бъдни вечер там със сигурност намираме детския бранд Bebeshore, мебелите на Our Hood, лампите на младото Ikigai Design Studio, керамиката на Gezenko, кожените бижута на Zora Design, авангардната мода на Maria Queen Maria, хидратиращата козметика на Youthiful и още – за ядене, пиене, палене и игра.

Youthiful и Gezenko

Bold Showroom, 15-16 декември, 11:00-20:00
Пингвините внимателно избират перфектното камъче за подарък на любимите си. Същото правим и ние по Коледа, а в Bold ни помагат, като събират на двата си етажа растяща опашка от брандове. За момента знаем, че другия уикенд там ще са например бижутата от сребро, злато, камъни и мъниста на M.S.Jewellery, ултрамеките вълнени аксесоари за дома на Mimzi (от одеяла и пуфове до легла за домашни любимци) и порцелановите красоти за маса и интериор на Tochka & Tochka, а енергия за пазар ще дават хотдозите на Rolling Dogs.

Mimzi и M.S.JewelleryTochka & Tochka