Моментът, когато остави модата настрана

Беше по време на магистратурата ми. Може би желанията ми пораснаха заедно с мен и се промениха. Ежедневието и личният ми живот също повлияха – понесоха ме в друга посока за добро или лошо.

Моментът, заради който замени хартията с таблет

Харесвам работата на Лаура Рубин от Швеция. Тя рисува на таблет и качва невероятни видеа с процеса си на работа. Бях омагьосана какви красоти създава и подходите, които ползва.

Моментът, когато за пръв път илюстрира книга

В началото на тази година от изд. ПАН се свързаха с мен, защото много харесват стила ми. Предложиха да поема илюстрирането на две детски книги – Страх ме е! и Ядосан съм! на Лилия Русанова. Зарадвах се, че някой е решил да ми даде шанс. Това е ужасно важен момент за всеки илюстратор – някой някъде да повярва в него и да му позволи да покаже възможностите си.

Моментът, когато влезе в гейминг индустрията

Беше преди месец. Кандидатствах и ми дадоха шанс, въпреки че съм без опит в индустрията. Това е една цяла вселена (онлайн игрите), която е страшно интересна и много различна от илюстрирането на книги. Търси се друго въздействие и рисунките трябва да го създават. Предстои да откривам разликите и да трупам знание и опит. Вълнението е голямо. Желанието за развитие – също.

Моментът, когато трябваше да събереш София в една рисунка

Точно преди да разбера за The Sofianer, бяхме със сина ми в Борисовата градина при любимото му слонче. Това беше! Това трябваше да бъде – едно любимо място на моето любимо момче.

Моментът, от който бягаш

Гледам да посрещам всеки момент в живота с кураж в сърцето.

Милена Миткова е на mmmylennaa