Никол завършва Търговско-банковата гимназия, после учи и Финанси в АУБГ, преди да осъзнае, че сърцето ѝ е другаде – в скицника, с който винаги са си били на "ти". Днес тя е на финала на магистратурата си по Анимация в Central Saint Martins в Лондон и освен филмчета прави велики илюстрации с красиви цветове и чудати герои. Докато разпитваме за тази нова страница в живота ѝ, изскачат истории за задни салта и рокли от играчки.

Моментът, който те тласна да смениш специалността си
Стажът ми на Българската фондова борса. Шефката ми видя скицника, който държах на бюрото, и ме пита какво изобщо правя при тях, а не се занимавам с изкуство. Тогава разбрах и че не бих могла да се занимавам с нещо, което няма мисия, различна от правенето на пари.
Моментът, когато самолетът кацна и новият ти живот започна
Нямах търпение да отида до университета. Имах голям късмет, че беше слънчево и просто си седнах на стълбите до канала пред Кингс Крос и ядох гьоза. Хвана ме страх чак когато влязох в студиото по Анимация и супер развълнувано поздравих другите студенти, а те само ме погледнаха и се завъртяха на другата страна.
Моментът, когато започна да напипваш стила си
Имаше период, в който отчаяно исках да имам мой стил, но в даден момент забравих напълно за него и просто пробвам различни неща. Обичам да използвам контрастни цветове и в последните месеци ме вдъхновяват "омотани“ хора, животни, та даже и мебели.

Моментът, когато откри най-трудното за анимиране нещо
Баба, която прави задно салто. Салтото беше лесно, но да пресъздам бавните движения на баба, която се изправя, ми отне 2 седмици и поне 10 видеа как аз се правя на баба за сравнение.

Моментът от ежедневието в Лондон, който най-много ти допада
Това, че винаги може случайно да откриеш нова изложба / арт събитие / бар с жива музика. Хората не се притесняват да се обличат шантаво и никой не гледа ти в какъв абсурден вид си излязъл. В кафето на университета всеки ден виждаш хора с рокли от играчки, латекс или ски очила на главата, а по коридорите се репетират пиеси и има арт инсталации от огромни найлони, които са "класните стаи на бъдещето".
Моментът, в който обичаш да си насаме
Докато пия кафе сутрин, когато намеря хубава книга и когато излизам да се изгубя в града. Лондон ме научи много да ценя времето "само за мен".
Никол Павлов е на nicolepavlov.com и instagram.com/the.nicoco