Виждали сме още черно-белите й рисунки за книгата Спомените им и след това, която преди 2 години събра истински парчета от миналото на куп хора. Напоследък в инстаграм пък Александра качва странно-смешни рисунки, понякога вдъхновени от истински фотографии. Не всичко е симпатично – две наденици от витрината на месарница се превръщат в близнаци с кофти намерения, а случайна снимка на дете, накацано от гълъби – в Птиците, ако Хичкок беше аниматор с чувство за хумор. Отскоро татуира и под иглата й изникват изгрев с очи или кубче Рубик с лице, иначе прави и собствени зинове, както показа на изложба в Gifted, но се замисля и за по-големи живописни работи. Ето и какво друго минава през главата й тези дни.
Моментът на съмнение

Доста често се съмнявам в себе си и изборите, които правя. До такава степен, че ми е трудно да реша дали да си сипя вода, или не. Но някак си с рисуването винаги съм се чувствала доста уверена и не съм ги мислила много нещата. Затова и продължавам да го правя. То ми помага да се отърва от съмнения, поне за кратко.

Моментът, в който се запали по татуировките
Наскоро беше. Никога не съм си представяла, че ще ми хрумне да се занимавам с това, поради факта, че съм с две леви ръце и съм опасно разсеяна за себе си и околните. Приех го като предизвикателство точно заради тази част от характера ми, а и разни приятели ми бяха казали, че рисунките ми доста подхождат за татуси. Хората в студиото, в което бачкам – White Rabbit, са мега яки и талантливи и ми е доста приятно.

Твоят момент от деня
Не мога да определя. Различен ден, различен момент, различен човек даже понякога. Всички моменти са ми ценни, и лошите, и хубавите.

Моментът, в който търсиш странни картинки за илюстрация

Сладки неща и смешни лица – това търся. Харесва ми абсурдността на заобикалящото ни и колко нелепо сериозни са всички (включително и аз). Обичам да търся тази ирония, да ми е смешно, като я пресъздавам в илюстрации и да им стане смешно и приятно на хората, които ги гледат.

Моментът, с който се гордееш

Когато успея да се накарам да тренирам каквото и да е било с изключение на тичане. Йога за предпочитане. Да ми е дзен.


Моментът, в който откри изкуството

От малка креативната ми страна е по-изявена от логическата, даже съм почти сигурна, че живея само с дясната част на мозъка си. Обичам да си пея, танцувам, да се правя на актриса, но рисуването винаги ми е било най-драго. Не е имало момент чак да заявявам официално и сериозно, че това ще правя – тези неща се случват естествено, като правиш това, което ти е приятно.

Моментът, който ти пречи да заспиш вечер

Ако съм пила кафе.

Александра Георгиева е на instagram.com/sa6ettu и instagram.com/sa6etattoo