Експериментира с колаж, видеомонтаж, фотографски и текстилни техники, а напоследък и с Polaroid Lab – технология, която позволява миксирането на моментна фотография и дигитално изкуство. Александра е показвала работата си на Арт старт 2020, в павилиона Fluca в Пловдив и в още ред изложби у нас и по света, а сега ни подарява готово за рамкиране парче от галерията си в инстаграм, докато ни разказва за късането си с IT сферата и неочакваните съвети по време на танц.

Моментът, в който разбра каква искаш да станеш, като пораснеш
На 4 исках да стана оперна певица в Мексико, на 5 – самотна майка, на 6 – момче. Нямаше точен момент, в който разбрах каква ще стана, по-скоро някакво мечтаене.

Моментът, който те отказа от IT сектора

Когато започнах да работя от къщи и осъзнах, че вече не мога да си тръгна от работа.

Моментът, в който събираш материал за нов колаж

За мен колажирането е машина за преработване на моменти. Така си спомням дните, чувствата зад тях. Няма рецепта – както бабите готвят "на око".

Моментът, в който инстаграм ти стана важен

Важен е моментът на завършване. Иначе можеш да редактираш и колажираш до безкрай, но трябва да му се сложи точката на това и да приемеш, че днес си бил такъв – добър, лош, някакъв, чувствал си някакви неща. И моментът на куриране. Много колажи не стигат до него и реално се разделям с мисли и спомени, които са били в тях. И също приемане, че някакви хора ще ги видят тези неща, а в тях – мен или нещо около мен, и това е ОК.

Моментът, в който ти липсва вдъхновение

Ако имам енергия, просто започвам да работя нещото, позволявам си да е ужасно и се оставям на провала си. Като мине "черната вода", ще дойде "златната".

Моментът, в който се увлече по поезията

Почнах да пиша на 12, пак като някаква форма на осмисляне на света около мен. И общуване. Тогава mIRC още беше нещо и четях поезията на непознати. И до ден днешен спамя основно хората, които харесвам. Нещо като "Ето, разбери ме“. Не звучи особено привлекателно, хаха.

Моментът, когато получи особено ценен съвет

Докато работихме върху танцово представление преди доста години, Ана, учителката ми по танци, ми даде един, който ежедневно си припомням. "Мона Лиза е нарисувана, Библията е написана, направиха го великото изкуство. Хайде да работим и да не мислим за глупости." Не е точен цитат, но основното е да не се оставяш на егото си.
Александра Ласкова е на instagram.com/ the.thirsty.eye
Музиката ѝ е на soundcloud.com/trickyminx