Завършила е Графика и илюстрация, била е графичен дизайнер, а в момента действа по лични проекти, за които скоро ще се чуе – като книгата с нейна поезия и илюстрации, която вече пече. Преди това Нина успя да ни скрие шапката с дипломния си проект Сол (12 черно-бели картички, рисувани по стиховете ѝ), а докато и тя, и ние чакаме и изложба на живо, разглеждаме работите ѝ на хартия. Захар са.

Най-продуктивният момент от деня ти
Нощта. Въпреки че естествената дневна светлина е много по-благоприятна за рисуване, вдъхновението и енергията при мен пристигат нощем.

Моментът, в който се изцапваш до ушите с мастило
Ежедневие. Рисунката с туш и перо е една от любимите ми техники, а с тънкописците се цапам като първокласник с химикал. Още пазя една покривка за легло, която преди няколко години беше залята с туш и получи нов десен.

Моментът, в който илюстрираш стиховете си
Наскоро се дипломирах точно с такъв проект – илюстрирана авторска поезия. Оказа се по-сложно от очакваното и разбрах защо писатели, които са и художници, често избират друг да илюстрира творбите им. Трудностите се появяват, когато вече имаш завършено литературно произведение и трябва да го погледнеш отново през призмата на друго изкуство, един вид да го преразкажеш.

Моментът, в който се оглеждаш за вдъхновение

Често при пътуване, обичам да пътувам. Намирам го и в хората – те и състоянията им са основна тема в работите ми. Изключително е как човешкото лице и тяло могат да изразят такъв широк спектър от емоции.

Моментът, който обичаш да изживяваш насаме
Творческият процес. Обичам да обсъждам концепции с приятели и колеги, но при изчистването и реализацията на идеята предпочитам да съм сама. Творческият акт при мен е личен. Затова избягвам пленери с много хора, независимо дали за рисуване или творческо писане. Не съм много продуктивна в тези моменти, разсейвам се.

Моментът, с който презареждаш батериите си
По-скоро е място, не толкова момент. Както повечето хора от моето поколение, прекарвах летата си при баба и дядо на село – Чучулиговo, едно китно местенце до границата ни с Гърция. Там винаги е с няколко градуса по-топло и се старая да ходя поне веднъж всяко лято, за да посъбера слънчеви лъчи за черни дни.

Моментът, когато ти идва да закрещиш
Когато го поискам, в повечето случаи наистина крещя, май съм доста емоционална. По всякакви поводи – от радост, вълнение, изненада. При вида на несправедливости и от гняв – също, но то не може само хубаво. Тук сме, за да изпитаме всички емоции.

Антонина Георгиева е на facebook.com/antonina.georgiev, instagram.com/antoninageorgiev и behance.net/antoninageorgieva