Иначе пък с техните някога гледали по един филм всеки ден и така киното (особено Уес Андерсън, Кубрик и Ходоровски) ѝ става главен вдъхновител, заедно с музиката – докато рисува, слуша ту странни тибетски звуци, ту класика, рок или нещо по-електронно. В изкуството също експериментира, но ако трябва да я съберем в няколко рамки, те ще са портретът, графиката, илюстрацията и скулптурата. Тях ще ги намерите и на онлайн адресите долу, но Анжела може да опознаете само тук и сега.
Моментът, в който стана Parallel Dimensions
Като дете често ми се случваше да сънувам доста сюрреалистични сънища, където се появяваше едно странно създание, което присъства в много от работите ми. Още тогава си развих теория, че всъщност, когато сънувам, се пренасям в паралелни светове. Това целят и картините ми – да те пренесат на друго място за момент, далеч от този натоварен, динамичен свят.
Моментът, когато се влюби в райето
Беше университетска задача, свързана с оп арт. Адски се вдъхнових и реших да експериментирам малко. И така вече 4 години рисувам черно-белите линии/вълни, за да объркам оптически зрителя. Хора, виждали на живо някои от картините, са ми споделяли, че не могат да задържат дълго поглед на въпросните вълни, защото започва да им става лошо или им се привижда, че се движат. Честно казано, на мен също ми става лошо, докато ги рисувам, но е приятен мазохизъм. Действа ми като медитация.
Моментът като малка, когато най‑голямата ти мечта беше…
Да се науча да сменям първите букви от думите, докато говоря. Например: кисело мляко = мисело кляко. От толкова старание да се науча, до ден днешен се бъркам на моменти и по инерция разменям първите букви на дазни руми.
Моментът, за който ти липсва търпение
Когато работя във Photoshop по голям файл и натис-на Ctrl+Shift+Alt+S (Save for Web). Чакането да зареди превю изцежда по половин капка от душата ми всеки път.
Моментът, за който никога няма да си готова
Да пристигна навреме на работа.
Моментът, когато се смя до хълцане
Всеки път, когато ме питат "Какво означава тази картина/Какъв е замисълът зад творбата". Понякога пускам сълза тайно.
Моментът, с който ще запомниш това лято
След 3 месеца старание и дизайнерско чудене, най-накрая обнових сайта си angelapencheva.com и качих илюстрациите си в онлайн магазин: society6.com/angelapencheva. Тези "големи" постижения в живота…