Убедихме се, че решението му е правилно, веднага щом разтворихме многоликото му портфолио с абстрактни и сюрреалистични герои, които се разбират чудесно и с по-кротките обитатели. Чертите им са от акрил до маслени бои, мастило и дори дим и кафе – ако сте мислили за последните само като за компания на масата, Боби тъкмо подреди първата си изложба точно с тях. Вижте как Coffee is the Key в Brave Creation, но преди това да отключим главния вход – към човека, който управлява кофеина с четката си.

Моментът, в който разбра, че си на прав път
Започнах да прерисувам герои от списания и комик­си, когато бях на 5. Осъзнах, че съм художник, след като някои хора видяха нещата ми и ме оцениха. За мен това не е мечта. Мисля, че е дарба, която трябва да развивам. Почувствах, че съм на прав път, когато започнах работа със студиото Artgarage Istanbul, а след време и с Brave Creation, които ми помогнаха да направя Coffee is the Key. Това е първата ми изложба и тръпна в очакване.

Моментът, в който сядаш и се залавяш за работа
Налягам парцалите и започвам да работя, когато имам идея и знам какво искам да направя – нещо ми прещраква и започвам да творя. Не си казвам "айде, ставай и започвай да рисуваш", защото тогава нищо не се получава.

Моментът, в който пускаш четката

Когато ръката ми се преумори и главата ми просто спре да работи. Тогава се опъвам на дивана и пускам на лаптопа някой филм или музика, най-вече пънк и пост-пънк.

Моментът, в който кафето се разля върху листа

Стана съвсем умишлено през 2015. След като кафето изсъхна, бях доста доволен от резултата и реших да започна поредица такива картини от кафе.

Моментът, в който усети Истанбул като дом
Не мога да кажа, че Истанбул е моят дом. Прекалено голям и шумен е. Почувствах се комфортно, когато за пръв път влязох в квартирата, в която живея сега. Застанах на един от балконите, от който имаше невероятна гледка – видях Босфора, морето, корабите и двата моста, които свързват европейската и азиатската част на града.

Моментът, който винаги те връща в детството
Няма такъв момент, защото детското е в мен и още е живо.

Моментът, в който получи най-важното си "браво"
От семейството си, което много обичам. Както и от приятели. Това ме кара да продължавам напред и да творя.

Борислав Грънчаров е на bobygruncha.com
Coffee is the Key е до 30 юни в Brave Creation на Хан Крум 4